VVW krijgt pak slaag van Alway Forward

HOORN – Natuurlijk Always Forward, dat zij niet alleen thuis speelden op hun kunstgrasveld, zij hoefde ook geen doordeweekse wedstrijd te spelen. Desalniettemin waren zij in eerste 8 minuten zo gretig als hongerige leeuwen. Voor het fanatisme van Tommy de Weerd spatte ervan af. Of was het toch dat hij naar de kapper was geweest…??

Hij was het die na een assist van Joost Ruttenberg de score opende in de 2 minuut. 1-0. Even later was het opnieuw raak door een kluts via Joost Ruttenberg. Kwam hij opnieuw bij Tommy de Weerd. 2-0. Zodoende maakte hij gehakt van de voorspelling van oud-voorzitter Willem Kluft: “Het wordt 0-1 en op het einde 1-1. Daarna verlengen en tot slot. En die gaan wij verliezen”.

De trainer van VVW met een verleden bij Always Forward Yotti Papamelodias was nog niet verslagen en spoorde zijn spelers fanatiek aan. Bert Stelenpool sterk in de lucht kon zijn medespelers niet aanzetten tot een goed verzorgd aanvallend spel. Er ging veel mis of moet je gewoon stellen dat Giles Duivenman Mc Ewen, Patrick Tap de boel, met als sluitpost Tristan Detmers de boel volledig achter op slot gooiden.

Nee, het waren vooral de pupillen van Egidio Oude Groen die de boventoon speelden. Lucas Laan raakte nog de paal. Maar dit was de voorbode voor een 3-0. Die kwam op naam van Nick Bot, die heel blij was na afloop met een herrezen Always Forward.

Joost Ruttenberg maakt nog 4-0 toen Tommy de Weerd ter aarde stortte. Hij bleek een felle hartklopping te voelen. Gelukkig voelde hij zich na de wisseling met Daimy Mac Donald weer helemaal de oude. Op het speelveld was het opnieuw raak na rust door opnieuw Nick Bot.5-0

Wat een beauty zei menigeen op de tribune, waar het 10,10, al klonk. Always Forward speelde op het laatst op safe. Doelman Luuk Weel (een verleden bij Always Forward) had het behoorlijk druk, maar wist erger te volkomen.

Tristan Detmers liet zich vervangen door Timo Bakker. Dat Mac Donald nog 6-0 scoorde was voor de statistieken. Terwijl hij al eerder vele kansen had gemist. Een kniesoor die daarop let.

Volgende week wacht Hercules Zaandam, die vorig jaar door FC Medemblik werden verslagen met 1-3. Wordt die wedstrijd ook gewonnen dan speelt Always Forward op neutraal terrein tegen de winnaar van Limmen – Schagen United

Loading