Hoge prijs gehandicaptenparkeerkaart is nog te laag, Medemblik legt geld toe

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit de reactie van het college op vragen van de VVD over de prijs van de gehandicaptenparkeerkaart in de gemeente Medemblik en die van de overige Westfriese gemeenten. Medemblik kwam hier als duurste gemeente uit.

Lees ook: VVD wil opheldering prijsverschil gehandicaptenparkeerkaart

Gehandicaptenparkeerkaart niet kostendekkend

Ondanks dat de gemeenten in Nederland kostendekkend mogen werken blijkt dat de gemeente Medemblik dit niet doet voor de gehandicaptenparkeerkaart, deze kost in in de gemeente Medemblik € 87,05 en is daardoor 54% kostendekkend. In 2013 nam de toenmalige gemeenteraad een besluit waarin dit werd vastgelegd. Voor gehandicaptenparkeerplaatsen is dit 50% kostendekkend.

Het aantal aangevraagde gehandicaptenparkeerkaarten is de afgelopen jaren vrijwel gelijk gebleven, op een kleine dip in 2021 na, mogelijk was de coronacrisis hier debet aan. In 2019 werden er 230 kaarten uitgegeven, in 2020, 206, in 2021, 193, in 2022 waren het er 225 en dit jaar zijn er tot 25 september 132 gehandicaptenparkeerkaarten aangevraagd.





















Lees ook: 300 euro voor gehandicaptenparkeerplaats in de gemeente Medemblik, VVD stelt vragen

Nieuws Redactie

Wij zoeken correspondenten in de gemeente Medemblik, interesse? mail naar redactiemedemblikpraat@gmail.com De redactie van Medemblik Praat probeert zo foutloos mogelijk berichten te plaatsen, maar de redactie is geen robot en kan dus fouten maken. Ziet u een fout, mail dan even naar redactie@medemblikpraat.nl Heeft u iets te melden, mail naar redactie@medemblikpraat.nl Voor adverteren op de website mailt u naar info@hbpmedia.nl.

https://medemblikpraat.nl

Eén gedachte over “Hoge prijs gehandicaptenparkeerkaart is nog te laag, Medemblik legt geld toe

  1. Gemeenten moeten niet verplicht kostendekkend werken, het mag, maar het hoeft niet. Maar ze mogen niet over de hele linie méér dan kostendekkend werken (dus geen winst maken op hun dienstverlening). Als de gemeente in een bepaald jaar “per ongeluk” meer ontvangt dan uitgeeft aan een bepaalde dienst, zodat ze daar wel winst hebben gemaakt, dan is dat nog in orde. De kostendekkendheid wordt bekeken over het geheel, niet exact per onderdeeltje. Wanneer er structureel winst wordt gemaakt of daar naartoe gerekend wordt, mag dat niet.

Reacties zijn gesloten.