Hauwert’65 afgetroefd door Always Forward.

HAUWERT – Scheidsrechter A. Ougris uit Broek op Langedijk werd goedgemutst door Egidio Ouden Groen ontvangen. Ook de voorzitter van Hauwert; 65 kreeg een omhelzing. Schrijf maar op zei hij tegen een gezamenlijk groepje mensen met twee vertegenwoordigers van de Pers: “Het wonder van Hauwert”. Gezien de uiteindelijke eindstand had hij gelijk. Maar Flevo maakte korte metten met het gehavende Dynamo SC uit Ursem. 7-1. Zij kregen de kampioenmedailles uitgereikt na een zwaar teleurstellend 2e seizoen helft.

Punten verlies bij RKEDO uit/ thuis en ook tegen Grasshoppers, zorgde voor een spannende strijd om het kampioenschap in de 3e klasse A. Het verlies tegen Schagen United was de echte nekslag. “Vaak valt het kwartje verkeerd”, aldus Joost Ruttenberg. Hij en Tommy de Weerd werden bij de stand van 0-2 al naar de kant gehaald. Tommy en Joost; “Wij werden gespaard tegen de tegenstander van de volgende week. Die gaat tegen Aalsmeer of het VVW van de voormalige trainer van de Horinezen Yotty Pappamelodias.” “Wij spelen op eigen veld vanwege onze 2e plaats in de competitie alle wedstrijden thuis. Alleen de beslissende pormotie wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld”, aldus Joost Ruttenberg voor de Hoorn radiomicrofoon.

Junior Pourier van Hauwert’65 was duidelijk:” We hadden gerekend op een kleine nederlaag. We gaan er positief tegenaan in de 4e klasse en passen steeds meer jeugd spelers in bij de selectie. Echt gevaarlijk waren zijn mannen echter niet.” Niels Eijkenaar probeerde het wel eens, maar hij werd door de verdediging van Forward vaak de voet dwars gezeten. Gelijk al in de eerste minuten was Joost Ruttenberg voor het doel te vinden, maar zijn doelpogingen misten kracht. De beste kans was er voor Lucas Laan, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. In de 18 e minuut een mooie aanval over links en Clyde Limbach wist Tommy de Weerd te bereiken. 0-1.

Er werden vele kansen verknoeid door Always Forward, die te haastig gingen spelen. Na rust wist aanvoerder Cemil Zaal met een afstandschot in de 53e minuute de goed opererende Robin Blaak te passeren. 0-2. Zoals gemeld wisselde Egidio Oude Groen Tom Hoeve en Joeri Kerkhoven voor respectievelijk Ruttenberg en De Weerd. Tom Hoeve had 2 keer een mogelijk om de stand te verhogen naar 0-3. Bij de derde poging lukte het hem wel. 0-3. Dat Cercil Zaal de stand op 0-4 bracht, was voor de statistieken.

Geen champagne douche voor Egidio Oude Groen. Toch gelukkig gezichten bij Always Forward. Zij hopen alsnog de promotie te bewerkstelligen tegen eerst VVW/ Aalsmeer volgende week zondag.