Hart voor Medemblik raadslid Niels de Waal stopt als raadslid

MEDEMBLIK – HvM raadslid Niels de Waal, bekend om zijn toewijding voor alle inwoners en inzet om onrecht te bestrijden, heeft na zorgvuldige overweging besloten om zijn rol als raadslid in de gemeenteraad neer te leggen.

De Oostwouder verklaart: “Alles wat er zich de afgelopen 2 jaar o.h.g.v. politieke integriteit en politieke transparantie in de Medemblikker politiek heeft afgespeeld en zich nog steeds afspeelt staat zó ver bij mij als persoon vandaan dat ik niet langer onderdeel KAN uitmaken van deze gemeenteraad. De afgelopen 2 jaar heb ik met alles wat ik in mij had geprobeerd om dit veranderd te krijgen, maar het was trekken aan een dood paard. En dan wint uiteindelijk het “niet kunnen” het van het “wel willen”. Die wil was er echt nog!

Moreel ziek’ “Zoals de kiezers dat van mij verwachten heb ik mijn controlerende taak altijd heel serieus genomen. En juist op dat vlak is het goed mis. Waarheidsvinding is geen thema voor de meerderheid van deze raad en ook niet voor het college van B&W. Ja, wel in woorden naar buiten toe, maar niet in daden. Als je kijkt naar de politieke samenstelling van het huidige college en naar de vorige dan is die in meerderheid hetzelfde. 3 van de 4 wethouders hebben dezelfde kleur als die in het vorige college. Daarmee heb je ook meteen de reden voor die onwil te pakken. Ze willen niet serieus in het verleden graven, omdat ze daarin zelf een bepaalde rol hebben gespeeld.

De recente ontwikkelingen rond de HVC-donatie en de wijze waarop daarop is gereageerd door het college en door het gros van de gemeenteraad, hebben alleen maar mijn zorgen versterkt”, aldus Niels. “Als je als lokale politiek- na alles wat er in de landelijke politiek is gebeurd rond Groningen en rond de toeslagen affaire – jezelf nog niet realiseert dat politieke integriteit en politieke transparantie in feite DE onderwerpen zijn waar alles bij de mensen op straat om draait, dan vrees ik dat dat besef er bij dit college en bijbehorende partijen nooit zal komen. De Medemblikker politiek is voor een groot gedeelte in moreel opzicht chronisch ziek.

Geen wrok, maar trots en dankbaar De Waal reflecteert ook op de positieve ervaringen: “Ik ben Hart voor Medemblik en onze kiezers dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik heb mooie tijden beleefd. De avond van de verkiezingsuitslag die we op het gemeentehuis met alle partijen hebben beleefd bijvoorbeeld. Je had onze gezichten en vooral ook die van de anderen moeten zien toen we WEER een stembureau hadden gewonnen en WEER de Hart voor Medemblik- grafiek tot het hoogste niveau reikte. Een avond die ik nooit meer vergeet! En natuurlijk de zaken waar ik aan heb gewerkt: Vuilstort Westwoud, Zebrapad bij De Koet, HVC-donatie aan Midwoud en Oostwoud, Jongerencentrum Missing en de gemeentelijke schuldhulpverlening bijvoorbeeld.

Hart voor Medemblik fractievoorzitter Tjeu Berlijn zegt: “Niels heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor de belangen van onze inwoners. Zijn toewijding en vastberadenheid waren een voorbeeld voor velen in onze partij en daarbuiten. Zijn besluit om te stoppen als raadslid respecteren we, hoewel we zijn aanwezigheid en bijdragen in de raad zullen missen.”

De Oostwouder sluit af met: “Ik neem in ieder geval tot de zomervakantie volledig afstand van de politiek. Dit was heel zwaar naast mijn gewone werk. Ik blijf Hart voor Medemblik volgen en ondersteunen, al is het vanaf de zijlijn. Ik heb aan dit avontuur vriendschappen overgehouden. Dat is toch prachtig?

Foto: Hart voor Medemblik

2 gedachten over “Hart voor Medemblik raadslid Niels de Waal stopt als raadslid

  1. Vreemd, ik krijg mijn zin niet dus dan stap ik maar op. zwak, heel zwak. En de stortplaats in Westwoud was volgens mij toch echt iets van Siem Zeilemaker die hier als eerste mee kwam, toen het nog PWF was.

Reacties zijn gesloten.