Share

Forse loonsverhoging voor de postbodes

MEDEMBLIK – Na meer dan een half jaar onderhandelen zijn PostNL en de vakbonden het eens over een nieuwe cao voor postbezorgers. De nieuwe cao heeft een looptijd van 27 maanden en eindigt op 31 december 2023.

Een belangrijk onderhandelingspunt voor de vakorganisaties was de loonsverhoging. Ondanks de almaar stijgende inflatie weigerde PostNL lange tijd om tot een goed loonbod te komen. Maar de vasthoudendheid van de vakorganisaties heeft uiteindelijk resultaat gehad. Gedurende de looptijd van de cao is er een totale loonsverhoging van 8% afgesproken (4% op 1 januari 2022 en 4% op 1 januari 2023).

Gerard van Rijn, onderhandelaar namens de Bond van Post Personeel: “wij zijn tevreden met de 8% loonsverhoging maar ook over de verbeteringen die we hebben afgesproken over de diverse vergoedingen”

De cao postbezorgers PostNL is van toepassing op ongeveer 17.000 medewerkers.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl