Er komt een zebrapad bij basisschool De Koet in Midwoud!

De koet

MIDWOUD – Eerdere berichtgeving op deze website en een motie van Hart voor Medemblik afgelopen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering heeft eer voor gezorgd dat basisschool De Koet in Midwoud de zo vurig gehoopte zebrapad gaat krijgen.

Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik zegt hierover dat hij trots is dat de motie is aangenomen. “Deze motie is ingediend door Niels de Waal van Hart voor Medemblik en richtte zich op de aanleg van een zebrapad bij de hoofdingang van de school en op de vervanging van de beplanting die het zicht van overstekende kinderen belemmert.

De gevaarlijke situatie bij de school is al jaren een punt van zorg en is door de ouderraad recent aangekaart bij Hart voor Medemblik. Tijdens een ontmoeting tussen Niels de Waal en Mark Hoogewerf en de ouderraad hebben de 2 raadsleden zelf het gevaar bij de school waargenomen en zijn zij hiermee aan de slag gegaan.

Dit is een belangrijke stap in de richting van een veiligere verkeersomgeving nabij basisschool De Koet. Wij zijn blij voor de kinderen, voor hun ouders/verzorgers en voor de leraren. Wij danken VVD, ChristenUnie en GemeenteBelangen voor hun steun,” besluit Berlijn

Loading