Eindelijk, de kogel is door de kerk, Louisa Heddes mag haar droom waarmaken.

MEDEMBLIK – Het heeft toch wat voeten in de aarde gehad om de droom van Louisa Heddes tot waarheid te maken. Al tientallen jaren is zij bezig om de oude schuur naast de windmolen langs de Brakeweg te mogen slopen om in dezelfde stijl een huis terug te bouwen.

De schuur is al lange tijd eigendom van Louisa Heddes en daarvoor van haar vader. Het plan om van de schuur een woning te gaan maken stamt al uit 1984 toen haar vader de eerste plannen ging maken. Tien jaar geleden nam Louisa het stokje over van haar vader omdat de schuur er niet beter op werd en zij op zoek was naar een woning.

En nu dan eindelijk witte rook vanuit het gemeentehuis.

Afgelopen 22 oktober heeft het college besloten om de vergunning om de vervallen schuur te slopen en een woning terug te bouwen goed te keuren. Louisa kan nog niet direct beginnen met slopen, eerst ligt de omgevingsvergunning nog 6 weken ter inzage in het gemeentehuis in Wognum, maar als er geen bezwaar- of beroepschriften worden ingediend mag Louisa dan eindelijk de droom van haar vader en haar eigen droom gaan waarmaken en gaat de Brakeweg er weer een stuk mooier uitzien .