Een keeper als spits en een back van 42, geen wonder dan Opperdoes met 7-2 verloor van Beemster

OPPERDOES – Trainer Martin Glim is een niet te benijden man in het formeren van een elftal dat ook nog een team is en samen kan spelen. Ziekte binnen de ploeg noopte de onfortuinlijke trainer om vlak voor vertrek naar de Beemster een beroep te doen op de 42-jarige Johan Brouwer, die normaliter uitkomt voor het derde elftal, om de zieke Stephan te vervangen.

Frank Wijdenes, een keeper, werd de spits ingestuurd en een niet echt frisse Marein maakte de problemen voor Martin Glim nog groter. Toen Roy na de rust ook nog eens uitviel moest Opperdoes de resterende 30 minuten met 10 man spelen.. Dat de ploeg ondanks dat met rust de stand op 2-2 wist te houden mag bewonderingswaardig worden genoemd. Maar na rust brak het Opperdoes op en wist Beemster snel uit te lopen naar 7-2.

Trainer Martin Glim over de wedstrijd en de 2-2- stand bij de rust:,,Dat was wel wonderlijk, want binnen twintig minuten stonden we al 2-0 achter. Maar Efrain maakte twee goals en toen stonden we weer gelijk. Leuk voor die jongen, dat hij scoort.  In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat we scherp moesten beginnen. Maar na 45 seconden scoorde Beemster. Die speler ging eerst drie, vier man voorbij. Zijn schot werd gekraakt en vloog zo de goal in. Een paar minuten later was het 4-2. Er was even het gevoel dat we een resultaat konden boeken, maar dat was al snel in de tweede helft voorbij.’’

Dinsdagavond mag de ploeg weer aantreden, deze keer tegen De Foresters die nog volop in de race zijn voor het kampioenschap. Voor trainer Martin Glim is het gelukkig wel zo dat hij nu meer spelers toe zijn beschikking heeft en zijn ploeg niet het spel hoeft te maken.