Op de foto: Een gastvrouw van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend deelt groente en fruit uit aan patiƫnten en medewerkers
HOORN – Vandaag, op Nationale Groente- en Fruitdag, delen we op onze vier locaties kleurrijke groente en fruit uit aan patiĆ«nten, bezoekers en medewerkers. We doen dit in samenwerking met lokale telers. Verrassende groenten en fruit van āom de hoekā en zogenaamde buitenbeentjes: peren zonder steeltje of te kleine appels van teler Jacob-Gerrit van der Aarde uit Venhuizen. Niets mis mee en juist boordevol smaak en vitaminen. De kiwibessen van teler Laurens Vlaar uit Benningbroek vielen erg in de smaak.
Voor patiĆ«nten en bezoekers staat in de centrale hal van de ziekenhuizen een marktkraam waar gezonde, kleurrijke snacks worden uitgedeeld door vrijwilligers. Collegaās krijgen iets lekkers aangereikt in het personeelsrestaurant. Zo snacken we met groente en fruit onze middagdip eruit met de ‘Ga voor kleur Break’! Dat is niet alleen gezond en duurzaam, maar vooral heel erg lekker.
Dijklander Voedingsvisie
Het Dijklander Ziekenhuis biedt goede voeding aan patiƫnten, bezoekers Ʃn medewerkers. Wij zijn aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef Je en zetten in op een compleet gezond voedingsaanbod. Gezond eten helpt bij het voorkomen van ziekte, maar draagt ook bij aan het herstel. Door samen te werken met experts op het gebied van gezondheid en voeding is ons voedingsaanbod ongekend goed en smaakvol.