Delta Fiber rond bodemonderzoek op vele trajecten af en gaat weer verder met aanleg glasvezel

dn bouw kaart medemblik 800x600 def variant1 pop correctie def

MEDEMBLIK – Een aantal maanden geleden Delta Fiber aan dat door een combinatie van aanvullende eisen en technische beperkingen er een vertraging in de aanleg van glasvezel is ontstaan. In opdracht van de Omgevingsdienst Noord-Holland moest er extra bodemonderzoek plaatsvinden voor ze mochten graven en deze nam vele maanden in beslag. Inmiddels is het bodemonderzoek op een groot aantal plaatsen positief afgerond en heeft Delta Fiber met de gemeente een nieuwe planning besproken. Ze kunnen dus gelukkig weer door met de aanleg.

Omdat de planning per dorp behoorlijk is aangepast, heeft Delta Fiber het gebied opnieuw ingedeeld. Op bijgaand kaartje zie je de opleverkwartalen per gebied. Zodra de planningen concreter zijn, informeert Delta Fiber je over de maand van oplevering. Kijk voor een actuele status van de aanleg op jouw adres op www.deltanetwerk.nl en vul jouw postcode in.

Groen. Oplevering derde kwartaal ‘23

In dit gebied is Delta Fiber bijna klaar. De graafwerkzaamheden zijn afgerond en het verdeelpunt, waarmee alle woningen in Wognum op het glasvezelnetwerk zijn aangesloten, is geplaatst en in werking. Daarnaast heeft Delta Fiber in ruim 1.500 woningen een huisaansluitingen geplaatst. Als de monteur de huisaansluiting heeft geplaatst en getest dan geeft Delta Fiber een seintje aan de door jou gekozen telecomaanbieder en nemen zij contact op voor de installatie van het glasvezelpakket en kun je gebruik maken van supersnel internet en tv! Heb je nog geen abonnement, dan kun je nu altijd eenvoudig overstappen op glasvezel. Kijk voor de verschillende aanbieders op deltanetwerk.nl

Roze. Oplevering vierde kwartaal ’23

In deze omgeving heeft Delta Fiber met veel extra bodemonderzoek te maken gehad en dit leverde voor alle graafwerkzaamheden een vertraging op van enkele maanden. Delta Fiber heeft er toen voor gekozen om wel alvast vooruit te werken en dus twee van de vier verdeelpunten alvast op hun plaats te zetten. De verdeelpunten van Zwaagdijk en Nibbixwoud worden nog voor het einde van deze maand geplaatst.

Ook mocht Delta Fiber in Wervershoof al van start met graven. Daar is het graafwerk nu ook grotendeels klaar en worden inmiddels de eerste huisaansluitingen in de woningen geplaatst. De activering van deze aansluitingen laat nu nog wel even op zich wachten, omdat het verdeelpunt nog moet worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Delta Fiber dat dit vlak na de zomer gerealiseerd zal zijn.

En gelukkig heeft Delta Fiber inmiddels ook groen licht gekregen voor andere trajecten waar ze moeten graven. Delta Fiber gaat door met de graafwerkzaamheden na bouwvak in en rond Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Nibbixwoud, Midwoud, Benningbroek, Onderdijk en de omliggende dorpen. Delta Fiber rond het graafwerk voor het eind van dit jaar af, zodat zij dan iedereen kunnen aansluiten. Zodra Delta Fiber bij jou in de buurt aan het werk gaan, ontvang je een bericht.

Oranje. Oplevering tweede kwartaal ‘24

In dit gebied heeft Delta Fiber helaas nog steeds te maken met extra bodemonderzoek. Om ook hier zo min mogelijk tijd verloren te laten gaan, heeft Delta Fiber al wat vooruit gewerkt door het verdeelpunt van Andijk te plaatsen. De laatste twee verdeelpunten voor dit hele gebied staan voor het najaar op de planning.

Delta Fiber hoopt dat zij in oktober in Medemblik, als we klaar zijn in fase 2, door mogen graven. Daarna volgen Andijk, Lambertschaag en Abbekerk. Delta Fiber vraagt dus nog wel even jouw geduld. Naar verwachting zijn alle aansluitingen in het tweede kwartaal van 2024 actief. Delta Fiber houdt je op de hoogte van de voortgang!

Status van jouw adres

Totaal worden er meer dan 18.000 woningen verspreid over een groot gebied aangesloten. Wil je weten wat de situatie is op jouw adres, ga dan naar www.deltanetwerk.nl en vul jouw postcode in. En wil je meer informatie over de aanleg van het netwerk? Neem dan eens een kijkje op www.deltanetwerk.nl/aanleg.

Loading