De langebaanschaatsers moeten weer aan de bak, 6e ronde van de wereldbeker in Québec Canada

MEDEMBLIK – Irene Schouten en Janno Botman moeten de schaatsen weer slijpen, de schaatspakken weer strijken en zich voorbereiden op weer en weekend van zo hard mogelijk schaatsen. Voor Irene Schouten staan er twee afstanden op de agenda, de 3000 meter en de massa start. Afgelopen weekend werd de 3000 meter verrassend gewonnen door Joy Beune en de massa start door Blondin. Zal Irene de accu genoeg hebben opgeladen om dit recht te gaan zetten?

Janno Botman uit Andijk mag ook weer zijn beste beentje voorzetten, Botman komt dit weekend drie keer aan de start, twee keer op de 500 meter, de afstand waar hij afgelopen weekend op het snelle ijs van Salt Lake City zijn persoonlijk record flink scherper zette, en op de team sprint waar hij samen met Jenning de Boo en Tim Prins gaat proberen de winst naar zich toe te trekken.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via NPO3 of via de live stream op nos.nl De wedstrijden starten vandaag om 15.30 uur (B-divisie) en de A-divisie start om 19.30 uur.

Vanavond staat de 1000 meter voor mannen en vrouwen, de 3000 meter, met Irene Schouten, en de 5000 meter bij de mannen op de agenda.

Zaterdag starten de uitzendingen vanaf 20.20 uur via NPO3 of de livestream via nos.nl. Dan staat de 1500 meter bij de mannen op de agenda, moeten zowel de mannen als vrouwen de eerste van de twee 500 meters schaatsen, de team sprint bij de vrouwen en de massa start bij de mannen.

Zondag starten de live uitzendingen wederom om 20.20 uur via NPO3 en via nos.nl. Dan staan de 1500 meter bij de vrouwen, met als reserve Irene Schouten, dan volgt de tweede 500 meter voor de mannen en vrouwen en bij de vrouwen dan nog de massa start met Irene Schouten en de Team Sprint bij de mannen met Janno Botman.

De schaatsers blijven nog even in Canada om af te reizen naar Calgary waar de wereldkampioenschappen op de afstanden worden verreden van 15 tot en met 18 februari.