De kroeg in of een culturele instelling bezoeken? Straks alleen voor mensen met een ‘coronabewijs’

MEDEMBLIK – Dat is waar het kabinet hardop over nadenkt zegt demissionair minister Hugo de Jong vrijdagmiddag en volgt daarmee landen als Duitsland en Frankrijk waar deze maatregel als is ingevoerd of ingevoerd gaat worden. Niet alleen de horeca of culturele instellingen krijgen met deze voorwaarde te maken ook in de sportsector en in de evenementensector zal hoogstwaarschijnlijk dit ‘coronabewijs’ gaan worden ingevoerd om zo de 1.5 meter maatregel los te kunnen laten

Een coronabewijs is een bewijs dat je of bent ingeënt , een bewijs van een recente besmetting of dat je negatief bent getest op corona. Het coronabewijs is niet nieuw, om te reizen, sportwedstrijden bezoeken en naar evenementen gaan is een coronabewijs al langer verplicht. De Jonge verwacht dat de nieuwe maatregel op 25 september gaat worden ingevoerd.

Uit de horeca en de culturele sector klinken hoofdzakelijk boze reacties op deze maatregel, maar het kabinet voelt zich gesteund door de zorgsector en door veel deskundigen die het kabinet afgelopen week al opriepen om niet per 20 september de maatregelen al los te laten maar nog even te wachten hiermee.