De Klaverwoid in Twisk bestaat 40 jaar, en hoe kan je het beste vieren, met een circus natuurlijk

TWISK- Met een feestelijke dag werd afgelopen dinsdag het jubileumjaar van de De Klaverwoid in Twisk afgetrapt. De school bestaat in het schooljaar 2022/2023 veertig jaar en dat werd gevierd met verschillende activiteiten zoals een circusvoorstelling in het Dorpshuis, en het maken van een unieke schoolfoto.

Directrice Anita Huibers opende de feestelijke dag, door het startsein te geven voor een dag vol plezier voor alle 85 leerlingen van de Klaverwoid. De alom bekende schoolfoto hebben we dit jaar vanwege het jubileumjaar in een nieuw jasje gegoten. De leerlingen vormden samen het getal 40 en werden zo vereeuwigd voor een volgend mooi jubileum. “De Klaverwoid is veertig jaar oud en nog hartstikke vitaal. Dit komt omdat we altijd met onze tijd blijven meegaan.” vertelt directrice Anita Huibers.

Verleden, heden en toekomst

De Klaverwoid werd op 17 januari 1983 officieel geopend door boer Klaver. Boer Klaver stond een stuk land af, zodat de school op die plek gerealiseerd kon worden: de Klaverweide. Op z’n Westfries werd dat de Klaverwoid. Boer Klaver heeft op 17 januari 1983 de school officieel geopend door de schoolnaam te onthullen. De wethouder van onderwijs Wim Kuit was aanwezig namens de gemeente. Op de Klaverwoid staat de klaver nog steeds centraal. “We leren de kinderen vaardigheden om gelukkig op te kunnen groeien in de diverse samenleving” aldus Huibers

Feestelijke dag in Het Dorpshuis dat werd omgetoverd tot circus piste.

Om het feest te vieren mochte alle kinderen verkleed naar school toe komen om kennismaken te maken met allerlei circus onderdelen en ook om samen een show voor onder leiding van circusdirecteur Fred van Circus Tefredo voor te bereiden

Vanaf 13:30 uur waren alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zussen (en iedereen die wil komen kijken) uitgenodigd om in het Dorpshuis alle artiesten van Het Klaverwoid circus te bewonderen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd deze feestelijke dag worden afgesloten. Alle bewoners uit het dorp waren van harte welkom om mooie herinneringen aan 40 jaar Klaverwoid met elkaar op te halen.

De school waar je veilig klein kan zijn, om groot te worden

De Klaverwoid is een kleine school met een bevlogen team medewerkers, dat zich 100% inzet voor goed onderwijs en een prettige sfeer. De Klaverwoid is een openbare basisschool in Twisk met ongeveer 85 leerlingen. De school is een school waar, mede door de kleinschaligheid, de kinderen, leerkrachten en ouders elkaar goed kennen. Op de Klaverwoid zijn ze gewend om te werken met gecombineerde groepen en houden daarbij rekening met individuele verschillen. De missie is dan ook: ‘Vanuit een veilige omgeving samen bouwen aan een goede toekomst.’

Naast het verwerven van onderwijs kennis en vaardigheden, spelen sociale vaardigheden en persoonlijkheid competenties een belangrijke rol. Behalve lessen zijn er veel andere activiteiten op de Klaverwoid zoals workshops en excursies.

De Klaverwoid is onderdeel van stichting Allure

Odette Meskers (college van bestuur): “De school is de maatschappij in het klein en is ontzettend belangrijk voor de toekomst van een dorp, maar dat geldt ook andersom. De mooie beschrijving van De Klaverwoid in dit persbericht laat zien waar een kleine school groot in kan zijn en daar zijn we heel trots op.”

Benieuwd wat de school doet en welke leuke, maar vooral leerzame activiteiten de school nog meer organiseert voor haar leerlingen? Meer info: www.klaverwoid.nl.