De Blauwe Schuit in Bonifaciuskerk

blauwe schuit

MEDEMBLIK – Nog tot en met 2 juli 2023 exposeert kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Daar laten zij zien wat zij aan talent en diversiteit in huis hebben. In de expositie ziet u dan ook schilderijen, keramiek en beeldhouwwerken. De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdag 10 juni om 13.30 uur.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland, gevestigd aan de Vredehofstraat in Hoorn. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en het onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. Het aanbod bij De Blauwe Schuit is heel divers, wat is terug te zien in de tentoonstelling in de Bonifaciuskerk. Verschillende cursisten van het centrum exposeren hun gemaakte werkstukken.

In de expositie vindt u schilderijen met de thema’s: muziek, herinnering en gedroomde landschappen uit de acryl-en olieverf groepen van docent Hilde Schaap. De acrylverfgroep van docent Thea Brouwers heeft zich laten inspireren door kunstschilder Nick McPhail. Zij hebben gewerkt aan een opdracht waarin zij een omgeving met een muur, hoek of trap hebben weergegeven, opgebouwd vanuit een gekleurde onderlaag.

De resultaten kunt u bewonderen in de expositie. De beeldhouwgroepen van docent Aart Prins laten een diversiteit aan beeldhouwwerken zien in uiteenlopende steensoorten. Keramische beelden vervaardigd uit verschillende technieken komen van cursisten uit de groep van Ank Haisma en Marian Deams.

De expositie is geopend van dinsdag t/m zondag van 13.30 – 16.30 uur. Adres: Kerkplein 9, 1671 CR Medemblik. De ingang van de kerk vindt u aan de Breedstraat.

Loading