Foto aangeleverd
Share

Dagje Bij De Boer Dag bij de familie Smit in Onderdijk

ONDERDIJK – Welkom Bij Boergondisch! Net buiten Wervershoof, landelijk gelegen tussen de weilanden en tegen het IJsselmeer, staat de boerderij van de Familie Smit. Al sinds het eind van de 19e eeuw wordt er gewerkt met vee, eerst in Hauwert en sinds de jaren 70 aan de Grutteweide 2 in Onderdijk. Inmiddels is het uitgegroeid tot een duurzame boerderij met o.a. zonnepanelen, een eigen bron, ruime ligboxen, koeborstels en elektrische bussen. Otto, Manon en hun kinderen verwelkomen je graag op hun erf, samen met de koeien, kalfjes, lammetjes, geitjes, varkens, konijnen, poezen, Kees de Kat en hond Siem op zondag 16 april.

De familie heeft naast een melkveebedrijf, ook een zorgboerderij, boerderijwinkel en zomers een maisdoolhof. Tijdens Dagje bij de Boer Dag valt er vanaf alles te beleven, doe mee aan de klompenrace, knuffel met de dieren in de speciale knuffelweide, ga op de foto samen met de koeien en tulpen, of speel een potje Jeux de Boeeee-l. De deelnemers van de zorgboerderij verkopen hun eigen gemaakte spulletjes. Na alle activiteiten heb je vast trek gekregen. Vanuit de Beemster HY foodtruck worden heerlijke Beemstertosti’s verkocht.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl