Dag van de Kalligrafie Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Zondag 12 februari leer je op de Dag van de Kalligrafie alles over dit ambacht en kan je zelf ook leren kalligraferen. Een kopie van een prachtig gekalligrafeerd middeleeuws getijdenboek is te bewonderen in de Ridderzaal. Conservator Paulette Kooijman, speciaal voor de gelegenheid in middeleeuws gewaad, vertelt je er graag meer over!

Open workshop

Middeleeuwenexpert Marius Bruijn geeft deze dag een open workshop kalligraferen. Dat betekent dat je ieder moment kan aanschuiven en dit bijzondere ambacht mag proberen onder begeleiding van een kenner. De workshop zit bij het museumbezoek inbegrepen.

Over de tentoonstelling “Door middeleeuwse ogen”

Op het Groot Hemelrijck, boven de Ridderzaal, stap je binnen in het wereldberoemde Getijdenboek van Katharina van Kleef, hertogin van Gelre. Het boek staat symbool voor de verwevenheid tussen geloof en realiteit in de middeleeuwen. Met kleurrijke illustraties wordt het middeleeuwse wereldbeeld getoond. Beleef zelf dit wereldbeeld door middel van de personages die je meenemen in hun avonturen.

Meer over het getijdenboek

Het getijdenboek dat tijdens de themadag Dag van de Kalligrafie in de Ridderzaal te bewonderen is, heet “The Luttrell Psalter”. Een getijdenboek is een handboek voor wat je in welk seizoen moet doen. Dit specifieke boek is gemaakt begin 14e eeuw in opdracht van Sir Geoffrey Luttrell. Het is een beeldverhaal van het landelijk leven in Engeland in de late middeleeuwen. De taal waarin het is geschreven is Latijn.

Reserveren en prijzen

De Dag van de Kalligrafie met open workshop speelt zich af in het museum en zijn beide inbegrepen bij het museumbezoek. Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,- per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,- per kind, kinderen 0 t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.