Max 6 23a
Foto: Stichting Leeuw

Dag Max..

ANNA PAULOWNA – Max, één van de leeuwen die bij Stichting Leeuw in Anna Paulowna werd binnengebracht is na een jaar van strijden door zijn verzorgers en dierenartsen overleden. Max kreeg met steeds meer tegenslagen te maken en het vooruitzicht werd ook steeds slechter.

Stichting Leeuw laat in een persbericht weten dat toen Max bij hun werd binnengebracht wisten ze dat dit dier een grote uitdaging zou worden, ze hadden hem zo graag nog wat langer de tijd gegeven om te genieten van een zorgenvrij leven. Toch is Stichting Leeuw dankbaar dat hij evengoed een jaar bij hun is geweest, heeft genoten van goed voer, jagen in de binnenbaan en liefdevolle verzorging. 

Helaas komt het heel vaak voor dat deze dieren uit het Oosten van Europa, gefokt worden zonder enig oog op gezonde genen en vaak ook nog worden gehouden door particulieren die niet weten wat de zorg voor een exotisch dier als een leeuw of tijger inhoudt. Veel van deze dieren groeien op in slechte omstandigheden en ondervinden daar op langere termijn veel problemen van. Max was hier helaas ook 1 van,” gaat Stichting Leeuw in het persbericht verder.

Max heeft zich een vechter getoond die op karakter door bikkelde en door een zware jeugd enorm veel kon hebben. Maar wij zagen ook dagelijks hoe hij steeds meer moeite had om door het leven heen te stappen. Soms wil de geest, maar kan het lichaam niet meer mee.

De verzorgers van Max laten weten dat ze hem ontzettend gaan missen en dat het lichaam van Max nog uitgebreid zal gaan worden onderzocht door pathologen.

Loading