Column Henk Prins: ‘Geen actieve herinnering aan’

Weet u het nog, de reactie van Mark Rutte, sinds vandaag oud-premier van Nederland, ‘Ik heb hier geen actieve herinneringen aan,’ nou dit gebeurt dus nu ook in Medemblik en wel bij een VVD-raadslid. Desmin Dekker noemt de vele juridische kosten een goed voorbeeld van slechte afspraken maken. Dekker wijst hierbij o.a. naar het oude stadhuis waarin de gemeente Medemblik de projectontwikkelaar voor de rechter sleepte omdat deze zich niet aan de afspraken heeft gehouden, afspraken, let u even op, gemaakt door het college waarin de VVD de grootste partij was.

Ook wijst Dekker naar de oprichting van het Sportbedrijf Medemblik en naar de ellende die Medemblik had met een wanbetalende uitbater van de sporthal in Wognum waar vele honderdduizenden euro’s mee bemoeid waren en waar de inboedel via een veiling is verkocht. Deze uitbater had in de tijd dat de VVD nog in de coalitie zat al moeten worden aangesproken op de steeds verder oplopende betalingsachterstanden.

Natuurlijk procederen kost geld, in het geval van het kortgeding die Medemblik verloor een paar duizend euro en een nieuw gesprek met de projectontwikkelaar en dit gaat dit natuurlijk tot in de eeuwigheid traineren want het hele project is gebouwd op gebakken lucht, direct nadat de gunning was verleend werd ineens Action geschrapt, en de jaren daarna werd er meer en meer in de plannen geschrapt.

Maar ook Sporthal de Bloesem is z’n ding waar het vorige college veel directer had moeten opzitten en niet nu de schuld in de schoenen van het huidige college schuiven. Want als de huidige oppositie ergens heel goed in is, is dat heel populistisch waar het ook maar kan bijvoorbeeld wethouder Jeroen Broeders aanvallen op zaken die al in de tijd van de VVD in de coalitie waren besloten. In een reactie op een column van de VVD op deze website waarin in de VVD de Stadtman gronden door het college als woningbouw locatie werd afgewezen als een blunder. Mijn reactie kunt u hier lezen.

De politiek is na het mislukken van Hart voor Medemblik om een coalitie te vormen, het ging niet door omdat HvM geen mm wilde toegeven op het recycletarief, een tarief die zijn waarde duidelijk heeft bewezen, Medemblik scoort het beste van alle Westfriese gemeenten als het gaat om restafval, een zure bedoening geworden. Bewust bestuurders kapot maken zonder ook maar zonder enig moment er bij na te denken wie de vorige bestuurders van onze mooie gemeente Medemblik waren.

Dus ik zal nogmaals herhalen wat ik ook in de reactie schreef: “Stop met stront gooien naar elkaar en ga constructief samenwerken om de gemeente Medemblik na 2025 financieel gezond te houden en de toekomst in te besturen.

Eén gedachte over “Column Henk Prins: ‘Geen actieve herinnering aan’

Reacties zijn gesloten.