Capaciteitsprobleem bij aannemer zorgde voor meer slecht functionerende lantaarnpalen

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit antwoorden op vragen van Hart voor Medemblik over dit zichtbare probleem waar de gemeente Medemblik het afgelopen jaar mee te kampen had. Het bedrijf dat is ingehuurd om de straatlantaarns te controleren en werkend te houden kampt(e) net zoals vele andere bedrijven met een personeelstekort waardoor het werk niet optimaal kon worden uitgevoerd.

Het bedrijf heeft aan de gemeente Medemblik laten weten dat dit niet meer zal voorkomen in 2024 en de straatverlichting weer als voorheen zal gaan worden onderhouden. Bij de gemeente Medemblik kwamen in 2023 iets meer fixi-meldingen binnen dan in 2022 over slecht werkend lantaarnpalen, in 2022 waren het 1055 meldingen en in 2023 1145 meldingen waarbij wel moet worden aangetekend dat in 2023 het aantal lantaarnpalen met 20% is toegenomen in de gemeente Medemblik.

De gemeente Medemblik is het ook eens met Hart voor Medemblik dat de straatverlichting minimaal om de maand gecontroleerd moet worden. In de winterperiode wordt er zelfs nog frequenter gecontroleerd. In Medemblik worden in de maanden januari, maart, juni, september en november de lantaarnpalen gecontroleerd op hun werking en waar nodig lampen vervangen en storingen verholpen.