Camping Molenwurf blijft parkeeroverlast geven, omwonenden zijn het meer dan beu, ‘onbehoorlijk bestuur gemeente Medemblik’

WOGNUM – De bewoners van de Oosteinderweg in Wognum zijn al sinds 2021 bezig om de overlast van geparkeerde auto’s, en dan vooral van geparkeerde bedrijfsauto’s, door de gemeente Medemblik te laten oplossen. De VVD stelde in juni 2021 hier al eerder schriftelijke vragen over aan het toenmalige college die toen wist te melden dat de beheerder van Camping Molenwurf reeds overleg heeft gevoerd met de omwonenden om de overlast te verminderen.

Eerder stelde de VVD Medemblik al vragen over de vele klachten en ondanks beloften van zowel de gemeente Medemblik maar ook van Camping Molenwurf zeggen de omwonenden dat er dit jaar gewoon niets is gedaan aan het parkeerprobleem.

Het steekt de omwonenden vooral dat de camping die als recreatieterrein niet is ingericht voor permanent verblijf maar er wel permanent wordt gewoond. Een makelaar uit Hoorn adverteert zelf op Funda met de verhuur op de camping. Op de camping zelf staan 112 percelen maar er is volgens de omwonenden geen ruimte voor 112 auto’s waardoor de auto’s lukraak door de buurt worden geparkeerd met alle overlast van dien.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft 1 van de omwonden: “Door de geparkeerd staande auto’s van campingbewoners worden de reguliere bewoners van de Oosteinderweg in hun belangen geschaad waarbij gedacht moet worden aan geblokkeerd uitzicht, onveilige situaties bij uitritten, minder lichtinval doordat ook bedrijfswagens van campingbewoners voor ramen staan, waardevermindering van huizen door deze ontstane situatie

Vanuit de politiek is begrip getoond voor de situatie maar zegt de briefschrijver, van wethouder Nederpelt krijgen wij geen enkele reactie over de situatie. Eerder dit jaar heeft CDA-fractieleider Els van den Bosch al een ambtenaar gevraagd eens te gaan kijken naar de problemen. Hierop schrijft de briefschrijver dat deze ambtenaar is gevraagd de stichtingsakte van de camping en de huisregels van de camping te overleggen maar de betreffende ambtenaar heeft enkel de bedrijfsvergunning van de kantine aangeleverd.

Onbehoorlijk bestuur

Omdat wij als buurtbewoners op onze aanvankelijke eis, verlost te worden van parkeeroverlast veroorzaakt door campingbewoners, niet gehoord zijn, is bij ons de stellige indruk ontstaan dat wij niet serieus genomen worden, ergo, dat er in dit dossier sprake is van onbehoorlijk bestuur van gemeentewege,” aldus de briefschrijver.

Omdat ons bekend is dat in de stichtingsakte sprake is van het voorkomen van overlast door de campinggasten voor de buurtbewoners, omdat ons gebleken is dat parkeeroverlast voornamelijk veroorzaakt wordt door het te kort aan parkeergelegenheid op eigen terrein van de camping, omdat ons gebleken is dat parkeeroverlast voornamelijk is toegenomen door het permanent bewonen, willen wij de gemeente Medemblik verzoeken de inrichting van camping de Molenwurf weer te doen zijn als ooit voorgenomen, een gezinscamping welke uitsluitend voor recreatie gebruikt wordt van 1 april tot 1 oktober

Geen transformatie naar woonwijk

De omwonenden van de camping willen absoluut niet dat de camping naar woonwijk wordt getransformeerd en verwachten een uitnodiging van het gemeentebestuur om over de situatie te praten, mocht er geen oplossing komen dan zien de omwonenden geen andere mogelijkheid om dan naar de Raad van State te gaan, Nederland hoogste bestuursrechter.