Brandweerspelletjes tijdens de kermis in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Aankomend weekend is het kermis in Nibbixwoud. Daarom heeft blusgroep Nibbixwoud er weer voor gekozen om het jaarlijks terugkerende evenement “Brandweerspelletjes” te organiseren. 

Na 2 jaar niet te kunnen strijden i.v.m. de pandemie kunnen we aanstaande zaterdag weer los.

Het 3de weekend van Juni is het altijd kermis in Nibbixwoud en op de zaterdag van kermis trekt blusploeg Nibbixwoud alles uit de kast om de basisschool leerlingen van Nibbixwoud kennis te laten maken met de facetten van brandbestrijding in spel vorm. 

De leerlingen strijden individueel op meerdere onderdelen in estafettevorm voor de prijzen. 

De afgelopen jaren werd dit evenement bij de kermis zelf gehouden, dit jaar heeft de blusploeg gekozen om het bij de eigen kazerne te houden op Ganker 106E

De spelletjes beginnen aanstaande 25 september om 12:30uur voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) en om 13:30 uur voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8). Rond 14:30 uur zullen we dit afsluiten. De kinderen kunnen zich opgeven via een ingevuld briefje die uitgedeeld zijn op school of te downloaden via onze facebook pagina.

Voor de bovenbouw leerlingen heeft de brandweer Nibbixwoud een spelvorm met echt vuur erbij verzonnen. Dit zorgt er weer voor dat ze spelende voort leren hoe om te gaan met brand en een brandblusser.