IMG 20230708 WA0017
Foto aangeleverd

Beau Wagemaker ziet sterke wedstrijd met beloond worden met derde plaats, Marijke Groenewoud was te sterk

HOOGKARSPEL – De kopvrouw van Team MNF waar ook de uit Medemblik afkomstige Iris Tiben deel van uitmaakt heeft afgelopen zaterdag weer laten zien dat zij bij het marathon inlineskaten iemand is om rekening mee te houden. Afgelopen zaterdag stond de 4e marathon voor de vrouwen op het programma, een marathon die werd verreden in Veendam en waar de deelneemsters te maken kregen met tropische temperaturen wat de wedstrijd erg zwaar maakte.

Sofia Schilder uit Hoogwoud en teamgenote van Beau Wagemaker wilde de wedstrijd vanaf de start van de marathon hard maken en viel direct aan maar zag haar ontsnappingspoging mislukken omdat het peloton dit niet toestond. De inlineskaatster uit Hoogwoud is ondanks haar jeugdige leeftijd iemand om rekening mee te houden, zoals zij al meerdere keren heeft laten zien.

Sofia stond niet helemaal fris aan de start, afgelopen vrijdag was ze hard gevallen en omdat het Europees Kampioenschap voor de deur staat waar zij ook aan de start gaat verschijnen besloot ze halverwege de koers de wedstrijd te verlaten en zich voor te gaan bereiden op het Europees Kampioenschap.

Niet veel later besloot Beau Wagemaker dat het genoeg was geweest en ging in de aanval, Marijke Groenewoud en Elisa Dul van Team Albert Heijn/Zaanlander sloten aan bij Beau en samen sloegen ze een gat om niet veel later een ronde voorsprong te pakken.

Beau ging later in de aanval en kreeg Marijke Groenewoud en Elisa Dul van Team AH/Zaanlander met zich mee en creëerde een gat. Marijke trok hem nog verder door waardoor ze helemaal los waren van het peloton.

Tegen het einde van de race besloot Marijke Groenewoud dat het voldoende was geweest en reed simpel naar de zege, achter werd de sprint gewonnen door de regerend Nederlands Kampioene Elisa Dul voor Beau Wagemaker die de derde plaats pakte. Met haar zege verstevigde Marijke Groenewoud haar leidende positie .

Beau vertelde tegen Medemblik Praat dat Thirza Gorkink, ook van Team MNF, had goed afstopwerk gedaan, maar kreeg helaas later materiaalpech. Team MNF lid Berit Gunderson reed de Regionale Ooms cup wedstrijd in Engewormer en wist de winst te pakken

Dit bericht wordt nog geüpdatet met de volledige uitslag van de marathon. Deze was op moment van schrijven nog niet beschikbaar

Loading