Andijker Jaap Dudink wint millimeterspurt

ANDIJK – Met drie naast elkaar denderde ze op de meet af. De scherpe ogen van de jury zagen Jaap Dudink nipt zijn wiel als eerste over de kalklijn drukken. Jim Kes en Jens Pronk volgden direct.

Tekst: wf Westfrisia

Pronk gold als één van de smaakmakers. De Rijpenaar koos al vroeg voor de aanval. Samen met Tygo Nicolai en de eveneens actieve Mick Kemper leek Pronk op weg naar een vroege beslissing. Met een stevige inspanning bracht sportklasse-renner Dudink het veld toch weer bijeen.

Bijna direct koos Pronk opnieuw voor de aanval. Ditmaal kreeg hij veteraan Tino Haakman mee. Ook het duo werd weer ingerekend, waarna vooral Volendammer Kemper een aantal maal voor de aanval koos.

Een geanimeerde finale werd ingeluid door een nieuwe uitval van Pronk en Haakman. Het duo werd achterhaald waarna Kemper, Jim Kes en Ruud Appelman vol doortrokken. Ook dit trio zag het veld weer terugkeren. Een solo uitval van Kemper leek vervolgens de weg naar de winst. De elite-renner trok vol door en ging de laatste kilometer in met een vijftigtal meter voorsprong. Een inspanning van een sterke Bas Feenstra bracht het veld dichterbij, waarna Kes met een lange sprint op weg leek naar de winst. Pronk en Dudink kwamen in de laatste vijftig meter echter naast de Volendammer, waarna Dudink toch de winst pakte. Achter het trio nestelde Tygo Nicolai zich op plaats vier.

Na een serie van zeges van Ruud van Stralen, moest de veteraan uit Enkhuizen ditmaal het hoofd buigen voor Jesper Bot. Mark Ooijevaar volgde op de derde plaats. Wieringerwerfer Tijm Meskers greep de winst bij de nieuwelingen.

Uitslag

plnaamwoonplaats
1Jaap Dudink(Andijk)
2Jim Kes(Volendam)
3Jens Pronk(De Rijp)
4Tygo Nicolai(Hoogkarspel)
5Tino Haakman(Venhuizen)
6Ruud Appelman(Grootebroek)
7Mick Kemper(Volendam)
8Bas Feenstra(Spanbroek)
9Evert Bot(Grootebroek)
10Jesper Bot(Grootebroek)

Stand

plnaamwoonplaatsTOT
1Jaap Dudink(Andijk)48,2
2Tygo Nicolai(Hoogkarspel)42
3Tijs Dekker(Oosthuizen)37,2
4Tino Haakman(Venhuizen)37
5Mike Kes(Volendam)35,1
6Bas Feenstra(Spanbroek)35
7Jim Kes(Volendam)28
8Ruud v. Stralen(Enkhuizen)21
9Pim Fransen(Andijk)21
10Robbert-Jan Mol(Wognum)20
11Joeri van der Tuin(Westerland)18
12Mick Kemper(Volendam)17
13Jens Pronk(De Rijp)15
14Evert Bot(Grootebroek)13
15Jesper Bot(Grootebroek)11