Alzheimer requiem in de Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – Een vertelconcert van Bart Oenema. Uitgevoerd door projectkoor Sappho, twee solisten en drie muzikanten. Het Alzheimer requiem van componist Bart Oenema is een toegankelijk klassiek werk met pop en jazz invloeden.

In zijn persoonlijk leven werd Bart Oenema geconfronteerd met de ziekte van Alzheimer. De worsteling met verandering en verlies wordt in korte sobere spreekteksten tussen de muziekdelen door verteld. Deze spreekteksten sluiten aan op de gezongen teksten van de requiemmis in het Latijn. Hierdoor worden de eeuwenoude teksten van de requiemmis verbonden met de problematiek van omgaan met dementie in deze tijd.

Wanneer:
Zaterdag 21 september 2024

Waar:
Bonifaciuskerk
Kerkplein 9
1671 CR Medemblik

Programma:
∙ 10.00 uur Opening kerk en inloop
∙ 10.30 uur Welkom door Wethouder Yannick Nijsingh
∙ 10.35 uur Start Alzheimer requiem
∙ 11.25 uur Einde Alzheimer requiem
∙ 11.30 uur Napraten met koffie/thee
∙ 12.30 uur Einde

Doelgroep:
Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, zorgprofessionals en/of geïnteresseerde inwoners uit de gemeente Medemblik.

Aanmelden:
Aanmelden voor dit concert is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: meedoen@medemblik.nl. Of telefonisch via (0229) 85 60 00 en vragen naar Mascha Schilder. Vermeld bij uw aanmelding duidelijk of u een rolstoel/rollator mee de zaal in wilt nemen.