Altijd meer willen weten over honing en bijen? Kom naar de open imkerdagen bij The Bee in Opperdoes

OPPERDOES – Vickey Kuet (45) en Björn Kirchhof (45) komen uit respectievelijk Groot-Brittannië en Duitsland en besloten in 2021 een nieuw avontuur aan te gaan. Ze kochten toen het Pannenkoekenstation en de Bijenstal. De nieuwe naam was voor hen niet moeilijk te bedenken en een verwijzing naar de oude: The Bee. Björn: “Op zaterdag leggen lokale imkers graag uit hoe het bijenvolk samenwerkt. Hoe verzamelen ze honing? Wat is hun rangorde? Wat doet een koningin? Hoe heten de verschillende bijen? Heel interessant om te horen en zien hoe een bijenvolk leeft in een bijenkast. Ook leuk voor bezoekers is de proeftest. Zij proeven een aantal soorten honing en moeten geblinddoekt raden of de honing uit de supermarkt komt of van de imker. Wie proeft het verschil?”

Westfriese Bijenteeltvereniging

Vanuit de Westfriese Bijenteeltvereniging komen ervaren imkers op zondag 9 juli naar The Bee. “Allemaal met een eigen verhaal. De één legt uit hoe imkers vroeger de bijen vingen en honing verzamelden. Een ander laat zien hoe honing wordt geslingerd. Bezoekers kunnen met een imker, uiteraard in beschermpakken, naar de bijenkasten om van dichtbij te zien hoe zij te werk gaan”, legt Björn enthousiast uit. “Het is echt de moeite waard om de bijen in hun leefgebied te bezichtigen.

Honingcake of -cocktail

Bezoekers die op pad gaan met de imker of luisteren naar de uitleg over honing verzamelen, krijgen natuurlijk lekkere trek. Bij The Bee worden heerlijke honingproducten gemaakt, onder meer een honingcake of honingcocktail. Puur natuur! De kinderen kunnen meedoen met een tekenwedstrijd of voor wie durft mag met zijn ouders bijen kijken. Dat gebeurt dan wel achter glas.

Kom een kijkje nemen bij The Bee, Oosteinde 41 in Opperdoes tijdens de open Imkerijdagen. Iedereen is zaterdag 8 juli welkom van 11.00 tot 16.00 uur en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op HOME | THE BEE (the-bee.nl) 

Meer weten over (het werk van) de Westfriese Bijenteeltvereniging? Kijk dan op www.nbvwestfriesland.nl