Aartswoud 9 en 10 december in de kerstsfeer

AARTSWOUD – Het is al jaren traditie dat in het weekend na Sinterklaas het West-Friese dorp Aartswoud in Kerstsfeer is gehuld. Op zaterdag 9 en zondag 10 december zijn bezoekers weer hartelijk welkom op maar liefst 22 locaties. Drie nieuwe adressen hebben zich aangesloten. De openingstijden zijn op zaterdag vanaf 10.00 tot 20.00 uur, op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de avond is het dorp behalve fraai versierd ook sprookjesachtig verlicht. En de enthousiaste deelnemers laten graag zien wat de Aartswoudse kerstsfeer inhoudt!

De talrijke bezoekers weten het al: daar waar de kerstvlag wappert staan de deuren open. Het kerstthema wordt verrassend en veelzijdig gecombineerd met ambachtelijkheid, kunst en muziek. Op elk adres liggen gratis folders klaar met informatie over de locaties en een plattegrond.

Op creatief gebied valt er heel veel te zien. De nadruk daarbij ligt op handgemaakt, natuurlijk, doorleefd, maar vooral ‘anders’. Ook de smaakpapillen kunnen aan het werk. Peren en walnoten uit de lokale boomgaard, heerlijke erwtensoep in het gezellige café, lekkere taart in het Rundveemuseum en nog veel meer lekkers. Voor kinderen zijn er kinderworkshopjes zoals kaarsen maken. In het café treedt om 18.30 uur The Wheelbarrow band op met Ierse folk music en kerstliedjes. Op zondag verzorgt Shanice van der Fluit een Sing-in in de stal van het Rundveemuseum. En de opbrengst van de kerstbomen die op zaterdag te koop zijn is voor de sportvereniging en het Rundveemuseum.

Tot slot aandacht voor het Kersttreintje. Bezoekers kunnen op beide dagen vanaf 12.00 uur voor een klein bedrag overal in- en uitstappen. Dan blijft er meer tijd over om alle adressen te bezoeken. En die tijd is beslist nodig om alles te bekijken. Aartswoud is een prachtige plek om in de juiste eindejaarstemming te komen. U bent van harte welkom!

Voor meer informatie: www.kerstsfeeraartswoud.nl

Foto: Hanneke de Boer