Wethouder Jeroen Broeders opent expositie Iconen van de Gouden Eeuw

Gouden Eeuw 0003

MEDEMBLIK – Zondagmiddag opende wethouder Jeroen Broeders de expositie Iconen van de Gouden Eeuw bij shop-in-shop MEET Medemblik. Iconen van de Gouden Eeuw is i.s.m. Gemeente Medemblik, het Westfries Archief, Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter, Fotograaf Pascal van As en Westfris tot stand gekomen en geeft een uniek inkijkje in het dagelijks leven in Medemblik tijdens de Gouden Eeuw. Tijdens haar openingswoordje prijst projectleidster Corona Rentenaar de enthousiaste inzet van de Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter en fotograaf Pascal van As bij dit project en tal van andere evenementen in Medemblik.

Een expositie Iconen van de Gouden Eeuw gaat over een periode waarin Medemblik onstuimig tot bloei kwam, met name door de handel in Scandinavisch hardhout. Sporen van de Gouden Eeuw zijn nog overal in Medemblik te terug vinden, bijvoorbeeld in de diverse prachtige 17e-eeuwse panden. Dankzij het goed bewaard gebleven stadsarchief en historisch onderzoek door Peter Swart, weten we veel over de mensen en de verhalen achter deze iconen. Ze geven een uniek inkijkje in het dagelijks leven in die tijd.

Fotograaf Pascal van As heeft dit, i.s.m. Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter, op pakkende wijze weten vast te leggen. De serie portretten is t/m 9 september a.s. te zien bij MEET Local Art, MEET Medemblik, Nieuwstraat 58, Medemblik.

Loading