Vakantiepark Vislust mag huur niet opzeggen en moet partner van huurster toelaten

ONDERDIJK – Vakantiepark Vislust mag de partner van een Duitse huurster niet de toegang tot het park ontzeggen. Dat heeft de civiele rechter in Alkmaar besloten. Ook had het park niet het recht op de huurovereenkomst met de vrouw op te zeggen, vindt de rechter.

De Duitse had een chalet op Vislust. Dat werd in februari door brand verwoest. Haar partner wil het onderkomen opnieuw opbouwen, maar de beheerder van het park legde hem na de brand een verbod op om op Vislust e komen. Een woordenwisseling tussen de partner van de vrouw en de beheerder was daar aanleiding toe. De rechter kan zich voorstellen dat de partner geëmotioneerd was na de brand in het chalet. Ze vindt de woordenwisseling geen reden om de man de toegang te ontzeggen.

Lees ook: Grote brand legt chalet in Onderdijk is as

Ook vindt de rechter het onterecht dat Vislust de huurovereenkomst met de Duitse vrouw heeft opgezegd. De huurster is het niet eens met een nota over de schade door de brand. Het park stelt schade te hebben opgelopen en vindt dat de vrouw dit moet vergoeden. De rechter vindt dat de partijen in overleg moeten gaan over die factuur. Als het niet lukt om eruit te komen, kunnen ze het geschil aan de rechter voorleggen.

Lees ook: Uitgebrande chalet Onderdijk spil in ruzie tussen eigenaren en parkbeheerder

Ook andere redenen om de huur op te zeggen, snijden volgens de rechter geen hout. Het gaat om dingen uit het verleden, die indertijd ook geen reden was voor het opzeggen van de huurovereenkomst.

Loading

1 reactie

  1. J. De Vries schreef:

    Wat een kinderachtig gedoe.