Strandvogels start voetbalseizoen 2023/2024 tegen De Rijp

ONDERDIJK – Na het mirakel in het bekertoernooi, na de eerste verloren wedstrijd van Strandvogels tegen Succes zag het er somber uit voor de ploeg uit Onderdijk, maar de twee wedstrijden daar na werden met groot verschil in doelpunten gewonnen waardoor Strandvogels de poulefase winnend wist af te sluiten.

Strandvogels seizoen 2023/2024

Maar het echte werk gaat nu beginnen en wel in en tegen De Rijp. Een ploeg waar ze voor het laatst in het seizoen 2011/2012 hebben gevoetbald waar Strandvogels toen in De Rijp met 1 – 3 wist te winnen. Verrassend omdat de Vogels al na een kwartier met een man minder op het veld stonden omdat Jeroen Mol na twee gele kaarten moest inrukken. En ook verrassend omdat De Rijp al na vijf minuten een strafschop kreeg. Die werd echter gemist en daardoor opende dus niet De Rijp, maar Strandvogels de score.

Tekst loopt door onder de foto

Dat was na een halfuur en de vorig jaar gestopte Jordy Weel was de maker. Nog voor rust verdubbelde Strandvogels tot verrassing van alle aanwezigen de voorsprong. Het was Gerald Broedersz die op prachtige wijze 0-2 maakte. Pas tien minuten voor tijd wist De Rijp de aansluitingstreffer te maken. Maar het tiental van Strandvogels trok de wedstrijd over de streep en vlak voor tijd maakten de Onderdijkers zelfs nog 1-3.

Kampioenskandidaat

Dat dit seizoen De Rijp de ploeg is waar rekening mee moet worden gehouden blijkt wel uit de 3 gewonnen wedstrijden, waar van 1 tegen een derdeklasser. Maar dan moeten ze eerst nog zien te winnen van Strandvogels.