Sofia Schilder pakt KNSB Marathon Inline Cup

HOOGWOUD – Donkere wolken boven het parkoers van Oldenbroek waar de laatste wedstrijd om de KNSB Marathon Inline Cup werd verreden en waar Sofia Schilder wederom haar klasse als juniore A liet zien. Dat de naam van Sofia Schilder meer en meer een naam wordt om in de gaten te houden bleek ook nu weer, de top van het tussenklassement keek naar iedereen maar vooral naar Sofia, die in het tussenklassement tweede stond voor aanvang van de race.

Na een paar mislukte ontsnappingen van o.a. klassementsleidster Patricia Koot wist geen van de dames echt weg te komen tot 8 ronden voor het einde toen Lianne van Loon met een vlijmscherpe demarrage wist te ontsnappen uit het peloton en zegevierend over de streep kwam. Haar teamgenote Fleur Veen pakte de tweede plaats en Tessa Snoek de derde plaats.

Sofia Schilder werd 7e achter haar grootste tegenstandster voor het eindklassement Patricia Koot, en na opmaak van het eindklassement, waar 5 van de 6 uitslagen telden en de race die de minste punten opleverde moest worden geschrapt bleek dat Sofia net tekort kwam om de eindoverwinning voor zich op te eisen en dus tweede werd achter Patricia Koot. 186.1 om 160 punten. Patricia Koot hoefde maar 17 punten van haar totaal af te trekken, Sofia 21 punten. Amber van der Meijden werd de nummer drie in het eindklassement. Hierbij moet wel worden vermeld dat Sofia nog een Juniore A is en Koot Senior dames.

In het eindklassement bij de Junioren A wist Sofia Schilder wel de eindoverwinning voor zich op te eisen, ruim voor de nummer 2 Jasmin van der Terp en Anouk Cnossen.

In de gecombineerde eindstand vinden we verder Jet Fransen uit Andijk op plaats 5, Beau Wagemaker, die afwezig was door een blessure, op plaats 7 vlak voor Bente Kerkhoff uit Oostwoud op plaats 8, Janne Berkhout uit Hauwert op plaats 16 en tot slot Iris Tiben op plaats 18. Hierbij moet worden opgemerkt dat zowel Bente, Janne en Iris niet de volledige 6 wedstrijden hebben verreden.