Samen Alleen door Theatergroep Sint Pieter Medemblik, ‘Het wordt soms ongemakkelijk’

MEDEMBLIK – De theatermakers van Theatergroep Sint Pieter werken altijd samen naar een voorstelling. Om goed te presteren op het toneel moeten ze zich kwetsbaar durven op te stellen en open staan voor een ander. Ze raken daardoor verwant met elkaar. 

Zo ontstaat er een saamhorigheid die in de hele theatergroep voelbaar is. Daarmee kunnen ze elke uitdaging aan. Voor de voorstelling Samen Alleen kozen de spelers ervoor om de uitdaging nog groter te maken en in hun eentje het podium te betreden. De voorstelling is een samenspel van monologen.
Iedereen is welkom in de horecagelegenheid waar het personeel, de stamgast en de leverancier bezoekers trakteren op boeiende verhalen. Het publiek wordt verwend met maar liefst zeven voorstellingen. Tien monologen, waarvan drie gesneden over diverse onderwerpen met diverse karakters, maar met een gemeenschappelijk thema.

Wat mijn rol zo tof maakt,” vertelt Dieneke Mulder, “is dat het een onverwacht karakter is. Een mens met frustraties, dromen en verlangens. Ik zet het publiek aan het denken over hun eigen (voor)oordeel over God”.

Debutant Ton Kroezen schreef zijn eigen monoloog. Een historisch verhaal over de naamgeving van het wereldwijd bekende café het Swarte Woifke. “Regisseuse Kirsten Dijk laat mij mijn verhaal vertellen met heel mijn lichaam.

Jaap Glim geniet vooral van het vooruitzicht om het publiek te confronteren. “Het wordt soms ongemakkelijk, dan weer kwetsbaar, maar uiteindelijk het mooiste dat er is.”

Samen Alleen, een samenspel van monologen, is ouderwets genieten van theater voor zowel het publiek als de spelers. De uitvoeringen vinden plaats op zaterdagavond 21 mei en zondagmiddag 22 mei.

Kijk op www.mtgsintpieter.nl voor kaarten en meer informatie.

Loading