Oudesluis profiteert van inefficiënt spelend Strandvogels

ONDERDIJK – In de tweede oefenwedstrijd van dit seizoen heeft Strandvogels, net als tegen HSV Sport, drie keer het net weten te vinden. Dat was deze keer te weinig om gelijk te spelen, laat staan om te winnen. Winnen zat er op zich wel in, want Strandvogels wist een aantal enorme kansen om zeep te helpen. Dat er in deze fase van het seizoen echter al zoveel kansen worden gecreëerd, dat is natuurlijk wel positief. Oudesluis kwam als kersvers vierdeklasser naar Onderdijk door vorig seizoen via de nacompetitie promotie afgedwongen te hebben. In de 5e klasse eindigde de ploeg als 4e, achter onder andere Woudia en Zwaagdijk. Als periodewinnaar ging Oudesluis de nacompetitie in en dwong voor het eerst in de historie promotie naar de 4e klasse af.

Tekst en foto: v.v. Strandvogels

Net als in de eerste oefenwedstrijd opende Strandvogels al snel de score. Na zo’n 5 minuten spelen kon het scorebord in beweging worden gezet toen Bryan Broedersz de bal binnen schoot. Maar ook Oudesluis kreeg wat kansjes en mede door niet al te goed ingrijpen van Strandvogels was het daardoor tien minuten later weer gelijk. Het spel in de eerste helft was leuk om naar te kijken met twee ploegen die wilden voetballen. Dat ging nog niet altijd goed, maar op de intenties en inzet was niets aan te merken. Wel op de efficiëntie, vooral van Strandvogels. Want zeker drie keer kon er een speler alleen op de keeper van Oudesluis af.

Dat was weliswaar een hele goede keeper, in deze situaties had ook hij gewoon kansloos moeten zijn. Maar dat was hij niet en dus bleef het lang 1-1. Tot ook Bryan Broedersz, zo’n vijf minuten voor rust, alleen op de keeper af mocht. Ook hij stuitte in eerste instantie op de doelman maar wist de bal toch nog heel knap in het doel te krijgen. Een mooie opsteker vlak voor rust, maar de theepauze werd niet gehaald met een voorsprong. In de slotminuut maakte Oudesluis wat gelukkig gelijk nadat een houdbaar schot van richting werd veranderd en daardoor onhoudbaar werd voor de uitstekende invaller keeper van Strandvogels, Dennis Franssen.

In de tweede helft was Strandvogels wel bijzonder efficiënt want al na drie minuten stond de ploeg weer op voorsprong. De eerste inzet van Jeroen Bruijn werd nog gekeerd, maar daarna schoot hij heel knap zittend de bal onhoudbaar binnen. Ondanks dat Strandvogels ook hierna nog wel goede mogelijkheden kreeg, werd Oudesluis toch wat meer de bovenliggende partij. En ruim een kwartier voor tijd drukten de bezoekers dat lichte overwicht uit in een goal, de bal werd steenhard binnen geschoten.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd de voorsprong nog uitgebreid naar 3-5, ook weer met een steenharde inzet. Een ietwat geflatteerde nederlaag, was de helft van het aantal kansen benut dan had Strandvogels ruim gewonnen. Maar goed, ook kansen benutten is een onderdeel van het spel, het belangrijkste onderdeel misschien wel. De oefencampagne wordt donderdag 29 augustus afgesloten in het hol van de leeuw als tegen VVW wordt gespeeld. Daarna begint het bekertoernooi, waarin Strandvogels Opperdoes, Hauwert ’65 en Winkel ontmoet.

Strandvogels 1 – Oudesluis 1 (oefenwedstrijd)

Wedstrijddatum: zondag 25 augustus 2024
Uitslag: 3-5 (2-2)
Scoreverloop: Bryan Broedersz 1-0; 1-1; Bryan Broedersz 2-1; 2-2; Jeroen Bruijn 3-2; 3-3; 3-4; 3-5