Melissa Mooijman pakt 3e plaats tijdens 2e Daikin Marathon in Alkmaar

WERVERSHOOF – Succes voor de ploeg van Wokke Vastgoed, twee van rijdsters bij de Beloften wisten binnen de top 10 te eindigen met Melissa Mooijman zelfs op een prachtige derde plek, Iris Tiben uit Medemblik wist als vijfde te eindigen.

De wedstrijd kende twee gezichten, winnares Judith Krabbenborg (OCRE) was tot een ronde of vijf voor het einde eigenlijk al wel zeker van de overwinning, ze had een halve baan voorsprong en het zag er toen nog niet naar uit dat het peloton nog gas zou geven.

Maar dat bleek al snel verkeerd gegokt te zijn, het peloton zette de aanval in en begon te jagen op Krabbenborg waardoor het toch nog op het laatst spannend werd. Krabbenborg wist met een soort van demarrage in de laatste ronde uit de klauwen van het jagende peloton te blijven en met een seconde voorsprong over de finish te komen.

Achter Krabbenborg wist Mayke Vriesinga als tweede te eindigen net voor Melissa Mooijman uit Wervershoof, die daarmee het startsein gaf voor een mooie avond marathonschaatsen voor de ploeg van Wokke Vastgoed. Iris Tiben uit Medemblik reed zich ook weer in de kijker met een mooie vijfde plaats waardoor ze nu vierde algemeen staat in de voorlopige tussenstand na twee rondes in de Daikin Marathon Cup 2024/2025.

Britt van Wees uit Schagen, ploeggenoot van Mooijman en Tiben wist ook nog binnen de top 10 te eindigen op plaats nr. 8

De ploeg van Mooiman en Tiben staat dankzij de mooie prestaties van zaterdagavond nu fier aan kop bij de ploegen.