MEET Medemblik deelnemer Open Monumentendag 

meet

MEDEMBLIK – Zaterdag 9 september a.s. doet MEET Medemblik mee aan Open Monumentendag. Naast dat je er welkom bent om het eeuwenoude pand te bezichtigen, vind je in de expositieruimte een prachtige tentoonstelling over Medemblik tijdens de Gouden Eeuw. 

Expositie Meet Medemblik

Iconen van de Gouden Eeuw’ geeft een uniek inkijkje in het dagelijks leven tijdens de Gouden Eeuw. Tijdens deze periode kwam Medemblik onstuimig tot bloei, met name door de handel in Scandinavisch hardhout. Dankzij het goed bewaard gebleven stadsarchief en historisch onderzoek door Peter Swart, weten we veel over de verhalen achter de diverse 17e panden die Medemblik rijk is. Fotograaf Pascal van As heeft dit, i.s.m. Medemblikker Toneelgroep Sint Pieter, op pakkende wijze weten vast te leggen in een serie portretten.

Programma Open Monumentendag

In totaal doen er in Gemeente Medemblik 45 locaties mee aan de Open Monumentendag. Nieuwsgierig naar het volledige programma? De brochure met een overzicht van alle opengestelde monumenten is gratis af te halen in onze winkel! Ook vind je meer info op https://www.openmonumentendag.nl/comite/medemblik/ De monumenten zijn te bezichtigen tussen 10.00u en 16.00u

MEET Medemblik vind u aan de Nieuwstraat 58 in Medemblik

Loading