Jeugddetentie en avondklok voor 15-jarige Medemblikker

rechtspraak

MEDEMBLIK – Een 15-jarige inwoner van Medemblik is door de kinderrechter veroordeeld tot 97 dagen jeugddetentie met een proeftijd van 2 jaar en daarnaast krijgt de jongen ook een avondklok opgelegd, tussen 18.00 en 06.00 uur. De jongen heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het medeplegen van diefstal van een bromfiets maar ook het in het bezit hebben van een vuurwapen en munitie van het merk C1Tena Zastava een wapen van het kaliber 7.65, en een Browning ook kaliber 7.65.

Jeugddetentie

Bij de jongen, die al eerder voor een vermogensdelict is veroordeeld, is tijdens psychologisch onderzoek ADHD en CD (Gedragsstoornis) geconstateerd. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de kans op herhaling groot is. De Raad voor Kinderbescherming ziet het liefst dat de jongen zo snel mogelijk een dagbesteding gaat krijgen. De raad maakt zich daarom ook ernstige zorgen dat de jongen weer in herhaling gaat vallen waardoor een PIJ-maatregel (Jeugd-TBS) dan wel op zijn plaats is.

Lees ook: 15-jarige Medemblikker hoort 127 dagen jeugddetentie en taakstraf eisen voor bezit van vuurwapen en mes

Al met al kwam de rechtbank tot de conclusie dat naast 97 dagen jeugddetentie waarvan 30 dagen voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De jongen zal zich ook moeten gaan houden aan een avondklok van 18.00 tot 06.00 uur voor de duur van 1 maand en dat hij zich onder behandeling gaat stellen van Jeugdbescherming Regio Amsterdam net zolang als de reclassering nodig vind. Daarnaast mag hij voor de duur van 3 maanden ook geen enkel contact hebben met enkele andere jongeren.

Ook lichtte de officier van justitie een ten uitvoerlegging (TUL) vanwege een eerdere veroordeling waar een voorwaardelijke taakstraf van 30 uur of een vervangende celstraf van 15 dagen voor was uitgesproken. Deze Tul werd ook door de rechtbank ingewilligd.

Loading

One thought on “Jeugddetentie en avondklok voor 15-jarige Medemblikker

  1. Joke Prinssen 8 september 2023 at 13:30

    Als het is wie ik denk dat het is, is het beter hem nooit meer los te laten. Hij is levensgevaarlijk

Comments are closed.