Jaarnota 2022 Medemblik sluit met zwarte cijfers, ruim 9 miljoen in de plus

Energietoeslag

MEDEMBLIK – Medemblik heeft het jaar 2022 afgesloten met een plus van ruim 9 miljoen euro, een flinke meevaller vergeleken met de jaren daarvoor toen de financiële situatie van de gemeente Medemblik vooral dankzij de enorme kosten op het sociaal domein, er zo slecht uit zag dat de provincie dreigde Medemblik onder bewind te stellen. Maar de gemeente gaat zich niet direct rijk rekenen, de 9 miljoen in de plus kwam o.a. dankzij de 1.2 miljoen euro vanuit het rijk om de kosten te dekken voor de opvang van de mensen uit de Oekraïne, die in Andijk en Opperdoes zijn gehuisvest en bij particulieren thuis.

De problemen op het sociaal domein begonnen toen het kabinet besloot dat veel onderdelen van het sociaal domein beter bij de gemeenten konden worden ondergebracht en dat die het ook een stuk goedkoper konden doen waarop direct miljoenen euro’s werd gekort richting de gemeenten.

Donderdagavond bleek dat de weerstand van de gemeente er een stuk beter uit ziet en dat er weer voorzichtig plannen kunnen worden gemaakt zoals o.a. de vernieuwbouw van het dorpshuis in Abbekerk. Maar wethouder Harry Nederpelt waarschuwde donderdagavond wel dat er nog geen jubelstemming heerst, de wethouder ziet nog diverse hobbels te nemen. Zo worden de aankomende jaren veel lagere scholen in de gemeente gerenoveerd, zijn de wegen van het Hoogheemraadschap overgegaan naar de gemeente, en krijgt Wervershoof weer een nieuw overdekt zwembad.

Loading

4 thoughts on “Jaarnota 2022 Medemblik sluit met zwarte cijfers, ruim 9 miljoen in de plus

 1. V.Stuyts 30 juni 2023 at 09:53

  Volgens mij is het zwembad toch bestemd voor heel Medemblik of toch alleen voor de wervershovers ?

 2. J. De Vries 30 juni 2023 at 11:28

  Voor. Iedereen maar het komt in Wervershoof, maar nu aan de Westrand.

 3. Joke buis 30 juni 2023 at 13:55

  Kan direct dan weer in het gemeentehuis worden gepompt, dat zwembad komt er toch niet, de ze liegen en bedriegen als geen ander daar in Wognum

 4. J. De Vries 9 juli 2023 at 02:25

  Wacht maar af

Comments are closed.