Hardleerse automobilist raakt auto kwijt

auto

WEST-FRIESLAND – Een hardleerse automobilist die al meerdere keren is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs werd afgelopen zaterdagnacht wederom aangehouden en deze keer heeft de politie een drastische stap genomen en zijn auto in beslag genomen.

Stapt u zonder het rijbewijs achter het stuur en wordt u aangehouden door de politie, dan krijgt u gemiddeld een boete van € 180. Ook kunt u dan rekenen op een strafblad. Omdat er steeds meer jongeren zonder rijbewijs worden aangehouden, wordt er nu geëxperimenteerd met het opleggen van een Halt-interventie.

Celstraf

Door de vele maatregelen die het CBR kan nemen, is dit een modernere vorm van het zonder rijbewijs rijden. In artikel 107 lid 2 Wegenverkeerswet is opgenomen dat een rijbewijs zijn geldigheid niet mag hebben verloren. In tegenstelling tot het zonder rijbewijs rijden is het rijden zonder geldig rijbewijs een misdrijf. Hier staat een iets hogere straf op.

De maximale straf voor dit feit is een gevangenisstraf van 12 maanden en een geldboete van € 21.750,- (2020). Verder kan een rijontzegging van maximaal 5 jaar worden opgelegd

Foto: Politie Hoorn

Loading