Share

Geweldige Jordy van Workum wint direct duel met Marcel Bosker en staat tweede in het tussenklassement

HEERENVEEN – Wat een race, zijn eindtijd van 1.45.37 is zelfs sneller dan zijn vorige persoonlijk record die hij in Calgary reed. Direct na de start ging Jordy er al een raket vandoor om zo zijn Marcel Bosker van zich af te schudden, een opzet die prima lukte.. In de laatste ronde wist Jordy van Workum Marcel Bosker op de kruising al te achterhalen en met de binnenbaan nog te gaan nam hij ruim afstand van Marcel Bosker.

Voor de camera van de NOS vertelde Jordy dat hij niet weet wat hem is overkomen. ‘toen ik over de finish kwam zag ik mijn tijd en dacht direct dat dit wel een hele flinke persoonlijk record is, en dat op een laaglandbaan.’ Jordy van Workum zal zijn beste 10km ooit moeten rijden om zijn EK Allround veilig te stellen. Bosker ligt nog steeds op de loer.

Patrick Roest reed tegen Beau Snellink die toen nog tweede stond, maar zijn eindtijd was te langzaam waardoor Jordy van Workum 2 plaatsen is gestegen in het tussenklassement.

Jordy van Workum gaat zich nu prepareren voor de 10.000 meter die lager vandaag wordt verreden. Jordy met 45 seconden goedmaken op Patrick Roest, die gaat dus, mits er niets vreemd gebeurt, kampioen worden.

De start van de 10km is om 16 uur.

Totaal aantal keren gelezen: 125 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden