Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

31 oktober / 10:00 - 17:00

ENKHUIZEN – Tijdens de herfstvakantie strijkt de Oudhollandse kermisĀ weer neer in het Zuiderzeemuseum. Van 26 oktober tot en met 3 november geniet je van gratis authentieke kermisattractiesĀ van begin 20steĀ eeuw. Laat je meevoeren door de nostalgie van het buitenmuseum, met sfeervolle ritjes, spannende spelletjes en een poppenkastvoorstelling met Jan Klaassen en Katrijn. En voor de creatievelingen zijn er volop (knutsel)activiteiten te ontdekken. Kortom, een onvergetelijk uitje voor de hele familie deze herfst!

Op de foto: Impressie Oudhollandse kermis, foto Studio Merike

Ga heerlijk zweven in de zwanenzweefmolen en gooi je haren los op de luchtschommel, geniet met de kleintjes van een rit op de klassieke carrousel, of stap samen in de rups. Durf jij je toekomst te ontdekken? Bezoek dan de waarzegster en laat je toekomst voorspellen. Probeer je geluk bij de schiettent en wie weet schiet jij raak. Natuurlijk ontbreekt het niet aan een suikerspin- en popcornkraam bij de kermisattracties voor wie trek heeft in iets lekkers.

Poppenkastvoorstellingen
Woon op woensdag 30 oktober en zaterdag 2 november ook Ć©Ć©n van de poppenkastvoorstellingen bij van de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam. Geniet om 12.30, 14.00 en 15.30 uur van het traditionele verhaal over Jan Klaassen en Katrijn. Mis deze nostalgische belevenis niet en zorg dat je erbij bent!

SpelletjescafƩ Hoorn
Ben jij dol op spelletjes en heb je een echte winnaarsmentaliteit? In koffiehuis Hoorn vind je verschillende klassieke bordspellen in extra groot formaat, perfect voor het hele gezin. Daag elkaar uit tijdens een potje Mens Erger Je Niet, Vier op een Rij, Domino, Memory en nog veel meer. Ook het populaire West-Friese Keezenspel staat klaar om gespeeld te worden!

Waterwijs
Dompel je tot en met 3 november nog onder in de wereld van water met deĀ audioserieĀ langs zeven historische waterlocaties en vier waterkunstwerken. Stap onder deĀ WaterpoortĀ van Dropstuff Media of beklim de uitkijktoren van Arjen Boerstra,Ā Camera Batavia. Kinderen kunnen aan de slag met proefjes in het Waterlab; filter water of kijk door de microscoop welke beestjes in het IJsselmeerwater leven. In hetĀ Creatief AtelierĀ kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten met het pimpen van een waterklompje.

De kermis en het museum zijn tot en met 3 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur (op zaterdag 26 oktober en 2 november ook van 18.00 tot 21.00 uur tijdens deĀ Avond in het buitenmuseum).

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
10:00 - 17:00
Serie:
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Zuiderzeemuseum
Telefoon
0228-35 11 11
E-mail
klantenservice@zuiderzeemuseum.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12 - 22
Enkhuizen, 1601 LA
+ Google Maps
Telefoon
0228-35 11 11
Bekijk de site van Locatie