vooroeverloop

Enza Zaden Vooroeverloop: het leukste hardloop evenement van West-Friesland!

MEDEMBLIK – Zondag 3 september aanstaande vindt de 10de editie van De Enza Zaden Vooroeverloop plaats. 2013 was de 1e editie met een halve marathon en inmiddels is deze loop een begrip in West-Friesland geworden! Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Medemblik Sport.

De route

De Vooroever is een prachtig natuur- en recreatiegebied van omstreeks 144 hectare langs de kust van het IJsselmeer tussen Medemblik en Enkhuizen. De route voert je langs het IJsselmeer, door de vrije natuur en het prachtig mooie Vooroevergebied. Zowel de start als de finish vinden plaats bij het Stoommachinemuseum in Medemblik. Deelnemers kiezen uit verschillende afstanden: 5 kilometer, 10 kilometer of de halve marathon. Het parcours bestaat grotendeels uit verharde wandel- en fietspaden.

Inschrijven?

Meer informatie en inschrijven kan via de website: www.vooroeverloop.nl. Ga je voor de 5km, 10km of 21km? Schrijf je snel in want er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar, VOL = VOL!

De Kids-Run

En natuurlijk vergeten we ook de aankomende talenten niet! De Kids-Run is een sportieve, leuke en gezellige run voor de kids van 0 t/m 12 jaar over een afstand van 1 of 2 km. Met een officieel startnummer op je buik doe je onder leiding van onze mascotte Druppie mee aan een echte hardloopwedstrijd! Aan de hand van je vader of moeder of helemaal zelf? Alles mag. Inschrijven kost slechts € 2,50 en na afloop ontvang je een leuk aandenken.

Over Enza Zaden

Enza Zaden in Enkhuizen is een van ’s werelds meest toonaangevende groenteveredelingsbedrijven. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe groenterassen en produceert en verkoopt de zaden hiervan. Grote kans dat er regelmatig paprika, komkommer, sla of tomaat van Enza Zaden op je bord ligt. Waar je ook ter wereld bent. Het familiebedrijf is in 1938 opgericht (dit jaar dus 85 jaar!!) en heeft internationaal 2000 medewerkers, waarvan ruim 800 in Enkhuizen. Enza Zaden is daarmee een betrokken en belangrijke werkgever in West-Friesland. Enza Zaden ondersteunt wereldwijd projecten die een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl bevorderen. Onder de noemer EnzActive ontwikkelen en sponsoren zij gezonde en sportieve activiteiten voor medewerkers en relaties. Zowel binnen als buiten het bedrijf. En zo ondersteunt EnzActive ook dit jaar weer de Enza Zaden Vooroeverloop.

Gesponsord loopshirt voor elke deelnemer.

Dankzij de enthousiaste steun van een zevental Westfriese bedrijven is het mogelijk om elke deelnemer gratis een prachtig loopshirt aan te bieden. Een shirt van hoogwaardige kwaliteit waarin lopers vaak nog vele jaren plezier hebben. Wij danken, naast natuurlijk Enza Zaden, De Hypotheker, Kwekerij Helderman, Dakmanschap, De Risicostrateeg , Van Houten Schilderwerken en Makelaardij Kuin voor hun onmisbare bijdrage. Bovendien wordt dit event gesponsord door Runnersworld in Hoorn, 20% korting op je aankoop bij inlevering van je startnummer! Zo is het inschrijfgeld van € 17,50 snel terugverdiend!

Over Loopgroep Medemblik

De Enza Zaden Vooroeverloop is onlosmakelijk verbonden met Loopgroep Medemblik. De loopgroep kenmerkt zich door de enthousiaste, informele sfeer. Iedereen die wil hardlopen is welkom, of je nu één keer in de week aan je conditie werkt of traint voor een hele marathon. De trainingen vinden plaats in het recreatiegebied De Vooroever, elke dinsdagavond en zaterdagochtend. Inmiddels zijn er meer dan honderd enthousiaste lopers aangesloten. Meer informatie over Loopgroep Medemblik is te vinden op www.loopgroepmedemblik.nl

Loading