MEDEMBLIK – Het is de bewoners van de Oostersteeg in Medemblik al lange tijd een doorn in het oog, mensen die niet aan de Oostersteeg wonen maar wel hun auto in de Oostersteeg parkeren en zo de bewoners van de Oostersteeg hun parkeerplekje innemen. Door deze foutparkeerders is het ook vaak voor de hulpdiensten onmogelijk om ter plaatse te komen.
De gemeente Medemblik heeft afgelopen 26 augustus een parkeerverbod ingesteld voor de Oostersteeg maar het ten uitvoer brengen is blijkbaar teveel gevraagd. Zo staan er nog steeds geen verboden te parkeren borden en handhaving is al helemaal uitgesloten.
Advocaat inschakelen
Nu heeft een bewoner een brief aan de gemeenteraad geschreven over deze problemen. De briefschrijver schrijft in de brief: “Wanneer wordt dit nu ten uitvoer gebracht? En neemt u ook volledige verantwoordelijkheid als calamiteiten diensten de straat niet in kunnen? Tevens heb ik een woning aangekocht mét eigen parkeer plaatsen. Maar sta ik dus continu vast; ik kom dan straat niet in of uit. Dit is derving in woongenot en bestemming van de woning. Daartoe zal ik nu mijn advocaat inschakelen tot een claim tot schade woonderving. Het kan niet zo zijn dat ik, en nog enkele andere koopwoningen met parkeerplek, niet bij hun woningen kunnen komen en geen calamiteiten diensten bij woning kunnen laten komen in geval van nood, omdat u als gemeente e.e.a. toelaatbaar blijft vinden. Komende weken vinden festiviteiten plaats waarbij tent geplaatst wordt óp enige grote parkeerterrein in buurt. Dan wordt het hier helemaal drama in de straten.”
De briefschrijver komt zelf met een oplossing, ‘voer het vergunningsstelsel in’. Volgens de briefschrijver zijn in de binnenstad meerdere huishoudens met 2 of 3 auto’s en dan ook vaak nog een bedrijfswagen, staan caravans, campers en aanhangwagens langdurig parkeerplaatsen bezet te houden. “En nu er plannen zijn voor nieuwe woningen aan het Gedempt Achterom komen er nog meer auto’s bij en zijn er nog meer parkeerplekken nodig,” aldus de briefschrijver.
De briefschrijver wil nu dat de gemeenteraad zijn/haar klacht gaat behandelen om zo de overlast op te lossen.