MEDEMBLIK – Bas Varga heeft het koken niet van zomaar iemand geleerd, als souschef van Marco Helsloot van Merlet in Schoorl heeft hij alle fijne kneepjes van het koken op het niveau van een Michelinsterrenrestaurant zich weten aan te leren. Maar na verloop van tijd begon het toch te kriebelen en besloot Bas een grote stap te nemen en voor zichzelf te gaan beginnen. Opzoek naar een geschikt restaurant om over te nemen kwam hij terecht in Medemblik waar op dat moment Meijers 2.0 te koop stond. De koop werd gesloten en afgelopen 2 januari 2025 kreeg Bas de sleutel in handen.
Na een verbouwing was het dan afgelopen donderdag zover dat Bas zijn ‘Shun’ mocht openen voor genodigden. Bas wil met Shun een plek creëren waar de gasten een plek vinden waar gastvrijheid, smaak en beleving samenkomen. Bas: “Met Shun wil ik verder bouwen aan een restaurant waar iedereen zich thuis voelt en waar eten als een ervaring wordt en waar de seizoenen centraal staan.”
Tekst gaat verder onder de foto
Gastvrijheid en Ontspanning als Fundament
“Mijn ambitie is om gasten een plek te bieden waar ze zich volledig kunnen ontspannen, even los van de drukte van alledag. Dat gevoel van thuiskomen, gecombineerd met verfijnde gerechten die met zorg zijn bereid, vormt het hart van wat wij doen bij Shun,” gaat Bas verder.
Een Culinaire Reis Door de Seizoenen
Bas en zijn team willen zich laten inspireren door de seizoenen en de mooiste producten van dat moment. “Samen met mijn team blijf ik investeren in het ontwikkelen van technieken en smaken om elk gerecht naar een hoger niveau te tillen. De samenwerking met lokale leveranciers speelt daarbij een belangrijke rol. Door de natuur te volgen, kunnen we keer op keer authentieke en gebalanceerde gerechten serveren.“
Tekst gaat verder onder de foto
Michelinster een prachtige bekroning
Het is niet Bas zijn grootste drijfveer, dat is het creëren van de ultieme gastbeleving, maar zegt Bas, een Michelinster zou een prachtige bekroning zijn op het harde werken. “Niet als einddoel maar als bevestiging dat we op de juiste weg zitten.” aldus Bas. Mocht het Bas lukken om een Michelinster te halen dan heeft Medemblik voor het eerst een Michelinsterrenrestaurant binnen de gemeentegrenzen.
Onvergetelijke ervaring
Bas wil met Shun vooral blijven groeien en verfijnen. Bas: “Iedere dag streven we ernaar om een onvergetelijke ervaring te bieden aan elke gast die bij ons binnenstapt. Een plek waar je niet alleen geniet van eten, maar waar je herinneringen maakt. Ik kijk er met mijn team naar uit om deze culinaire reis voort te zetten en iedereen mee te nemen in de seizoensgebonden smaken en gastvrijheid die ons drijven.“
U vindt Restaurant Shun aan de Oosterhaven 3, 1671 AA Medemblik, reserveren doet u via de website. Bellen mag ook: Telefoon: 0228 591 667