Abbekerker naar Pieter Baancentrum na doodsbedreigingen en fatale steekpartij

rechtbank alkmaar

ABBEKERK – De 29-jarige R. K. is maandag opnieuw niet verschenen tijdens de inleidende strafzaak bij de rechtbank in Alkmaar. K. wordt ervan verdacht dat hij op 1 januari Horinees Marvin met een mes om het leven zou hebben gebracht, maar heeft dat steevast ontkend. Verder weigerde hij een verklaring af te leggen. Ook kwam er maandag geen advocaat naar de rechtbank om namens de Abbekerker het woord te voeren.

Fatale steekpartij

Het slachtoffer van de fatale steekpartij zou rond de jaarwisseling om het leven zijn gebracht, maar zijn lichaam werd meer dan een dag later pas aangetroffen in de achtertuin van een woning aan het Boedijnhof. K. zou op hetzelfde nieuwjaarsfeest als het overleden slachtoffer zijn geweest, en daar ruzie met hem hebben gekregen.

Lees ook: Abbekerker blijft vastzitten op verdenking doden Marvin

Wanneer de strafzaak tegen K. inhoudelijk voor de rechtbank moet komen is op dit moment nog niet duidelijk. De Abbekerker moet ter observatie worden opgenomen in het Pieter Baancentrum (PBC), maar staat daar momenteel nog op de wachtlijst ingeschreven. Op 13 november is er opnieuw een pro forma zitting gepland in de zaak tegen de 29-jarige verdachte.  

Loading