Strandvogels verliest met ruime cijfers van SEW

NIBBIXWOUD – Op papier trof Strandvogels in de openingswedstrijd van het seizoen meteen een van de zwaarst mogelijke tegenstanders. Nog amaar twee seizoen geleden was SEW, want over die ploeg heb ik het, namelijk een trotse tweedeklasser. Na twee degradaties op rij is de ploeg uit Nibbixwoud afgezakt naar de 4e klasse. Dan ben je op voorhand één van de kanshebbers voor de titel, al zal er in Nibbixwoud een nieuwe ploeg opgebouwd moeten worden.

Tekst en foto: v.v. Strandvogels

Afgaande op de einduitslag van 4-0 lijkt SEW zich inderdaad getoond te hebben als een titelkandidaat. Toch was er voetballend, zeker in de eerste helft, niet zoveel verschil tussen de thuisploeg en Strandvogels. Waar wel verschil in zat, was de felheid. Waar de spelers van SEW er keer op keer er bovenop zaten, lieten diverse spelers van Strandvogels zich geregeld te gemakkelijk aftroeven. Voetballend deed Strandvogels het best aardig, al had het moeite de aanvallers te vinden. Dat lukte SEW in de 6e minuut ook net niet, anders was het al snel 1-0 geweest.

Tien minuten later kreeg Strandvogels een minstens zo grote mogelijkheid op een treffer. Na goed werk van Aleks Zerek kwam de bal voor de voeten van Bryan Broedersz. Die kwam niet goed uit en moest half met een sliding uithalen waardoor de bal ruim over ging. Halverwege de eerste helft, na een drinkpauze, scoorde SEW maar door die treffer ging een streep wegens buitenspel.

Ruim vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong en eigenlijk toonde die treffer perfect het verschil aan tussen SEW en Strandvogels. Op wilskracht vocht een speler van SEW zich langs eerst Lars Groot en daarna Gerrit Rijkhoff waarna een lage en zuivere voorzet volgde die voor het doel simpel kon worden binnen gewerkt. Een tegentreffer zo vlak voor rust, dat was een flinke tegenvaller. Maar het werd nog vervelender in de slotminuut. Een corner werd kort genomen waarbij Strandvogels te laat uitstapte. Daarna volgde de voorzet waarbij Bram Koomen zijn tegenstander uit zijn rug liet komen en weer was het raak.

Trainer Edwin Degenaars probeerde in de rust reparatiewerk te verrichten door Lars Groot en Mike Dudink te vervangen door Twan Dekker en Dawid Zerek. Maar Strandvogels mocht van geluk spreken dat het niet direct na rust tegen een 3-0 achterstand aankeek. De ploeg kroop door het oog van de naald en zat dus nog in de wedstrijd. De hoop op een goed resultaat vervloog echter in de 58e minuut toen SEW alsnog de 3-0 maakte.

Aanvallend kwam Strandvogels er maar weinig aan te pas. Een diagonaal schot van Dawid Zerek was nog enigszins gevaarlijk, verder had SEW in de tweede helft weinig te duchten van de Vogels. Het gevaarlijkste moment voor hun doel werd veroorzaakt door een speler van de thuisploeg zelf die de bal in het strafschopgebied hoog in de lucht schoot richting eigen doel. De keeper had er de nodige moeite mee deze onbewuste terugspeelbal uit zijn doel te houden.

Voor debuterend keeper Luuk Weel, die overigens geen schuld had aan de tegentreffers, werd de middag nog vervelender toen hij ook een 4e goal moest incasseren. De wedstrijd maakte Strandvogels af met tien man nadat aanvoerder Bryan Broedersz met een, hopelijk niet al te ernstige, blessure naar de kant moest.

Een vervelende start van de competitie dus, maar te wanhopen hoeft Strandvogels zeker niet. Het spel was echt niet veel minder dan dat van SEW, maar het moet allemaal wel een stapje sneller er feller. Te beginnen volgende week zondag als Ilpendam op bezoek komt in Onderdijk.