Aleks Zerek, Sven Immen, Tim Broersen en Marlijn Weel zorgen voor lijfsbehoud Strandvogels

ONDERDIJK – Op de meest regenachtige dag van mei, ging de zon uiteindelijk toch schijnen voor Strandvogels. Zelf boekte het een mooie 6-0 overwinning op een zwak MOC, en door de uitslagen op de andere velden verzekerde de ploeg zich van nog een jaar in de 4e klasse. Een prima prestatie, gezien de vele blessure gevallen dit seizoen. Het kan zelfs nog mooier worden, want in theorie is de 4e plek op de ranglijst nog mogelijk. Die plek geeft recht op het spelen van nacompetitie om promotie naar de 3e klasse.

Tekst en foto: v.v. Strandvogels. Op de foto: Aleks Zerek is de keeper voorbij en schuift de bal in het lege doel.

Strandvogels begon bijzonder goed aan de wedstrijd, dat is op zich al een verademing ten opzichte van de afgelopen weken. Al in de 1e minuut vonden de broers Zerek elkaar bijna, maar Dawid kon een fijne voorzet van Aleks net niet binnen koppen. MOC kwam enkele minuten later gevaarlijk door, maar de speler kon weinig met zijn linkerbeen en Edwin Hoogland kon eenvoudig oprapen. Nog binnen 10 minuten kwam de gewenste voorsprong tot stand. Bram Koomen stuurde Aleks weg, die passeerde de keeper en schoof met zijn mindere rechterbeen binnen.

Aleks was sowieso goed op dreef vandaag, het volgende gevaar was ook van hem. Na een mooie actie schoot hij echter net naast. Het bleek uitstel van executie voor MOC. Merlijn Weel had een mooie actie in huis en bediende Sven Immen, die prima binnen kopte. Daarmee was het 2-0 binnen 13 minuten, dat moet vertrouwen geven. En ja, een paar minuten later waren de rollen identiek. Een vrije trap van Merlijn kwam bij Sven op het hoofd en daar was de 3-0 al.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Hierna zakte Strandvogels echter ver weg. Het creëerde weinig kansen meer en MOC was niet in staat om voor gevaar te zorgen. Pas na een half uur weer enige opwinding. Aleks Zerek had een mooie actie in huis en speelde de bal diep. Sven Immen en Dawid Zerek gingen er achter aan. Alleen deed Sven dit vanuit buitenspel positie, en Dawid niet. Iedereen riep dat Sven de bal moest laten voor Dawid, maar Sven had dit niet in de gaten. Toen hij de bal schoot, vlagde de grensrechter terecht voor buitenspel en ging de kans verloren. Even later kon Aleks alleen op doel af, maar besloot hij voor eigen succes te gaan. Zijn poging ging in het zijnet, terwijl Sven Immen meeliep om zijn hattrick compleet te maken. Dat gebeurde even later nogmaals, toen Tim Broersen een prima voorzet van Lars Groot toucheerde, voordat Sven een vrije kopkans had gekregen. Tim mocht overigens blij zijn dat hij nog op het veld stond. Een MOC speler had kort daarvoor een donkergele kaart gekregen voor een harde tackle, waar een rode kaart niet misplaatst had geweest.

In de tweede helft, met Bryan Broedersz in de plaats van Sven Immen, ging het publiek er eens goed voor zitten. Het begin was wat stroef, maar vervolgens vielen de Vogels naar hartenlust aan. Bram Koomen stuurde in minuut 55 Tim Broersen weg, de topscorer van de Onderdijkers passeerde de keeper en schoot prima binnen.

Even later leek het al 5-0 te worden, maar de treffer van Dawid Zerek werd (dubieus) afgekeurd wegens buitenspel. Hierna leken beide ploegen het wel even welletjes te vinden, maar nadat Mitch Hofland in het veld was gekomen voor Jan Ruiter, kwam er weer wat beleving in de ploeg. Iedereen in het rood-geel riep een minuut later al om een strafschop na een ogenschijnlijke overtreding op Tim Broersen, maar de scheidsrechter wilde daar niet in mee.

Enkele minuten later was dat wel het geval. Rowin de Wit stoomde op en werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Vaste penaltynemer Tim Broersen gunde Merlijn Weel een doelpunt in zijn laatste thuiswedstrijd en Merlijn faalde niet. Hij maakte zijn 6e goal van het seizoen, een record.

MOC was nu aan het wachten op het eindsignaal en kwam er nauwelijks meer uit. Nog geen minuut later ging de keeper ernstig in de fout. Aleks Zerek kon het cadeau net niet uitpakken en de keeper kon redden ten koste van een corner. Uit die corner kreeg MOC de bal niet weg en Tim Broersen schoot de bal keihard in het dak van het doel.

Zo was de stand 6-0 en kreeg Martin Glim de gelegenheid om een drietal spelers in het zonnetje te zetten middels een publiekswissel. Edwin Hoogland, Merlijn Weel en Rowin de Wit speelden hun laatste thuiswedstrijd voor Strandvogels. Drie spelers die de afgelopen jaren heel bepalend zijn geweest in de successen die er zijn geweest. Drie zeer betrouwbare krachten die we ongetwijfeld heel erg gaan missen.

Een uitbreiding van de score zat er nog wel in, maar kwam er niet meer. Tim Broersen was de keeper gepasseerd, maar zag zijn inzet nog van de lijn worden gehaald door een verdediger van MOC. Het slotakkoord was voor Bryan Broedersz, die een keihard schot op de lat zag belanden.

De scheidsrechter besloot om na exact 90 minuten af te fluiten en zo werd het een mooie middag voor Strandvogels.

De ploeg zag het 4e klasse schap veilig gesteld worden door de nederlaag van Zaandijk bij Ilpendam, en ziet tegelijkertijd dat het in theorie nog 4e kan worden. Dan moeten de Vogels zelf volgende week winnen bij Zaandijk, dat zich mag op gaan maken voor de nacompetitie, en dienen zowel Kwiek (uit bij Dynamo) als De Rijp (thuis tegen Ilpendam) punten te verliezen. Kortom, het wordt lastig, maar het is niet onmogelijk. Het zou een ongelofelijke apotheose zijn van een bizar seizoen in de 4e klasse B.

Strandvogels 1 – MOC 1 (competitie)

Wedstrijddatum: maandag 20 mei 2024
Uitslag: 6-0 (3-0)
Scoreverloop: Aleks Zerek 1-0; Sven Immen 2-0; Sven Immen 3-0; Tim Broersen 4-0; Merlijn Weel 5-0 (penalty), Tim Broersen 6-0