Zonder te spelen promoveert FC Medemblik

MEDEMBLIK – Richard Vijn voetbaltechnische zaken van de voetbalclub FC Medemblik, een fusieclub van DEK en MFC, is zichtbaar blij. ”Wij zijn van de vijfde klasse in enkele jaren gepromoveerd naar de 2e klasse.  Met allemaal spelers uit Medemblik”.

Hij had niet verwacht dat het zondag de laatste wedstrijd was tegen Hercules Zaandam. Daar waren de elf van Stephan Kaay te sterk voor de eveneens fusieclub uit Zaandam. Door doelpunten van Jurre Woudenberg en tweemaal Niels Koster. De laatste is ook de topscoorder in West-Friesland met 27 doelpunten. Zondag wordt de wedstrijd tegen De Kennemers niet gespeeld.

De ploeg uit Beverwijk kan geen elftal samenstellen. Bovendien verkiezen zij de zaterdag boven de zondag. Volgend jaar dus weer West-Friese derby´s tegen Westfriezen, Spirit´30 en wanneer SEW zondag in Wormerland wint van SVA uit Assendelft. Ook nog de ploeg uit Nibbixwoud. Niet alleen het nu gedegradeerde De Kennemers gaat naar de zaterdag.

De club is met voorheen MFC, ZVV, ZFC, Den Helder, Alcmaria Victrix, West-Frisia (nu SV Enkhuizen), Purmersteyn en Hollandia een van de verenigingen de oudste van Noord-Holland die meer dan 100 jaar op de zondag is uitgekomen. Ook het  al rechtstreeks gedegradeerde SVW´27 kiest voor de zaterdag en wordt waarschijnlijk tegenstander van Always Forward Za 1.

FC Medemblik krijgt de volgende spelers erbij: Milan de Hoog, Jesse Wenners (beide Hollandia) en Björn Huisman (ZOB). Jongens afkomstig uit Medemblik.

Loading