Zestien teams in drie arena’s tijdens het gatendoekschieten bij RKVV Zwaagdijk

ZWAAGDIJK – De JO7, JO8, JO9 en JO11 van Hauwert’65, Strandvogels, SEW, VVW, MOC en Zwaagdijk nemen het tegen elkaar op tijdens het Jeugd Kuubkistentoernooi van RKVV Zwaagdijk. Op het sportcomplex, aan Toernooiveld 1A in Zwaagdijk staan drie verschillende arena’s, gebouwd van kuubkisten. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom dan 9 juli tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen.

Zestien teams in drie arena’s

Jeugdcommissie: “Naast de zes tegen zes wedstrijden worden ook twee andere activiteiten gehouden. De spelers moeten zo hard mogelijk schieten om een hoge score te zien op de snelheidsmeter en lukt het ze om de ballen goed te plaatsen, zodat ze verdwijnen in het gatendoek. Daarnaast is er ook een springkussen aanwezig voor de jeugd. Zo kunnen de kinderen die een kijkje komen nemen niet alleen aanmoedigen, maar ook zelf wat doen.”

Tekst loopt door onder de foto’s

Gezellig en sportief evenement

Het Kuubkistentoernooi is oorspronkelijk voor de volwassenen opgezet. Een gezellig en sportief toernooi met aan het einde ‘mooi anzitten’ met elkaar tijdens een barbecue en een biertje. “Maar omdat die kuubkisten er toch al stonden en het toernooi pas om 15.00 uur begon, bedachten we met de jeugdcommissie dat het ook leuk voor de jeugd is om zo’n evenement te beleven. In 2019 hadden we onze eerste editie, door corona dit jaar pas de tweede maal. Dit keer nemen zestien teams het tegen elkaar op in de diverse klassen.”

Weten wie er als winnaar uit de bus komt? Kom 9 juli naar het Sportpark Zwaagdijk.

Loading