Zaalvoetballers Nieuweboer pakken punt tegen koploper Sparta ‘67

WERVERSHOOF – De laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2022 van Nieuweboer was in ’t Zand tegen, op basis van verliespunten, koploper Sparta ’67. Na alleen maar verdedigen in de eerste minuten eindigde de eerste aanval van Nieuweboer in een corner. Door een slimme loopactie van Lex Verlaat kon Joost Kolenberg de goed genomen corner van Mike van Ammers binnen tikken.

Halverwege de 1e helft een doelpuntrijke periode. Eerst kwam Sparta op gelijke hoogte. Even later onderschepte Joost Kolenberg vrij voor doel een breedtebal en zette Nieuweboer wederom op voorsprong. Een minuut later kwam een diepe bal van keeper Stan Vertelman via Jorren Grooteman bij Aeron Stam die beheerst de 1-3 scoorde. Enige minuten later schoot Jorren Grooteman een vrije trap in de bovenhoek Wegens vermeende tijdoverschrijding werd de treffer tot onbegrip van Nieuweboer en ook Sparta afgekeurd.

In de resterende tijd van de 1e helft en 2e helft een aandringend Sparta. Vlak voor de wissel scoorde Sparta 2-3 en vlak na de wissel 3-3. In de laatste 20 minuten kregen beide teams een paar mogelijkheden.

Met de 3-3 eindstand zijn beide teams tevreden.