Zaalvoetballers Nieuweboer leggen koploper DWOW over de knie

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag stond het lastige affiche tegen DWOW op de kalender, vanwege blessures waren een hoop invallers van de partij. Thijs Pronk, Joost Neefjes, Sil Spigt, en Thomas Smit deden mee in plaats van Aeron Stam, Lex Verlaat, Koen Bakker, en Job Reus. Stan Vertelman, Mike van Ammers, Wes de Jong, en Joost Kolenberg maakten het achttal compleet. DWOW stond bovenaan voordat het naar de Darshal kwam, een zeer lastige pot dus voor Nieuweboer 1.

Doelpuntloos eerste helft

Vanaf de 1e minuut was duidelijk dat het een moeilijke avond zou worden voor Nieuweboer, Stan Vertelman redde adequaat op een schot uit de tweede lijn. Even later redde Stan Vertelman wederom, van achteruit werd er uitstekend gevoetbald wat resulteerde in een goede kans voor Joost Kolenberg. In de minuut daarna een aanval met een één-tweetje tussen Sil Spigt en Mike van Ammers, Sil Spigt zijn schot werd getoucheerd en viel binnen. Een 1-0 voorsprong dus voor Nieuweboer dat veel aan het verdedigen was.

De omschakeling was dan ook een gevaarlijk wapen voor de Wervershoovers, Joost Kolenberg ging 1 op 1 met de keeper, maar de laatste bracht knap redding. DWOW bleef gevaarlijk met voornamelijk afstandsschoten die goed gepareerd werden door Stan Vertelman, de keeper speelde de hele wedstrijd fantastisch en liet Nieuweboer in leven. Een kwartier in de eerste helft kwam dé kans voor Joost Neefjes, een mooie voorzet van Wes de Jong werd helaas net gemist bij de tweede paal door Joost Neefjes. Tot en met de rust ging het spel op en neer maar vielen er geen doelpunten.

Hectische slotfase

Na de wissel eenzelfde spelbeeld alleen liep de spanning hoger en hoger op voor het publiek. Joost Kolenberg kwam met het eerste wapenfeit in de tweede helft, een actie langs de zijlijn leidde tot een afstandsschot dat helaas voorlangs ging. Daarna was het de beurt aan DWOW, maar goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat Nieuweboer op voorsprong bleef. Ook de scheidsrechter vond dat Nieuweboer op voorsprong moest blijven, DWOW scoorde maar de bal werd getoucheerd door een Wieringermeerse hand. Een terechte beslissing van de scheids en Nieuweboer profiteerde gelijk, Joost Kolenberg nam een intrap naar Thomas Smit en hij legde klaar voor Sil Spigt. Deze schoof keurig in de verre hoek de 2-0 binnen. Stan Vertelman pakte daarna twee ballen fantastisch maar werd ook een keer geklopt in de kluts, dit bracht de stand dus op 2-1.

Twee minuten hierna een geweldige solo van Wes de Jong die zo de 3-1 scoorde. Dit leek een mooie voorbode voor de eindfase van de wedstrijd, alleen werd er vanaf de aftrap gelijk gescoord door DWOW. Een moment van onoplettendheid zorgde dus voor een zeer hectische slotfase waarin DWOW enorm dicht bij de gelijkmaker kwam. Er werd dus met 3-2 gewonnen van de koploper door een sterk Nieuweboer, een topprestatie!