Zaalvoetballers Nieuweboer blijven in de winning mood, hattrick Eva Woudenberg

WERVERSHOOF – Voor beide Nieuweboer teams kon er getracht worden om de goede reeks voort te zetten. De dames speelden een uitwedstrijd tegen DKM VR1 om de koppositie te behouden en het gat met de concurrentie te vergroten. Voor de heren werd er in de Darshal gespeeld tegen OS Lusitanos om een goed vervolg te geven aan de overwinningen op V&S en Volendam.

Nieuweboer begon goed aan de wedstrijd en kwam na drie minuten dan ook op voorsprong, een vrije trap variant kwam de bal terecht bij Jorren Grooteman. Hij was er als de kippen bij om binnen te tikken en bracht de stand op 1-0. Daarna bleef Nieuweboer de bovenliggende partij maar was het te slordig om de score snel te verhogen. In de tiende minuut kon H1 wel het net doen bollen, Mike van Ammers schoot de bal laag in de hoek uit een vrije trap en zette de 2-0 op het bord. Hierna volgde een mindere fase van Nieuweboer en kwam Lusitanos op 2-1.

Kort daarop werd de marge weer op 2 gebracht door Lex Verlaat. Vlak voor rust deed Lusitanos wat terug, met een pegel in de korte hoek werd Stan Vertelman gepasseerd en stond het 3-2. Na de wissel volgde snel de 4-2 en de 4-3, de 4-2 was een prachtig doelpunt doormiddel van een kaats van Mike van Ammers volleerde Joost Kolenberg uitstekend binnen. Deze treffers zorgden ervoor dat Lusitanos wat slechter in de wedstrijd kwam en begon Nieuweboer wat effectiever te worden.

Job Reus wist met een paar goede bewegingen de Amsterdammers in de luren te leggen om de 5-3 te maken. Kort daarop scoorde Nieuweboer de 6-3 na voorbereidend werk van Jorren Grooteman en Lex Verlaat. Een minuut of 8 voor het eind werd het 7-3 via Koen Bakker en kon Nieuweboer de wedstrijd rustig uitvoetballen.

In de twintigste minuut werd het 8-3 en vlak voor tijd 8-4. Wederom drie punten voor H1 die daarmee de weg naar boven hebben ingezet.

Hattrick Eva Woudenberg

Na een spannende wedstrijd waar Nieuweboer VR1 kans op kans kreeg wonnen zij in de laatste minuut van DKM VR1. Het was Eva Woudenberg die de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen want zij wist met een onvervalste hattrick de keepster te passeren. Dit resulteerde in een 2-3 eindstand met de verdiende 3 punten in de tas!